Stabiliteit spanten constructie

Hansja

  • #1
Gisteren wat het zover de spanten zijn geplaatst voor de bouw van een nieuwe schuur.
Het zijn 3 spanten van HEA balken 120 mm . In totaal ( zoals op de foto te zien is) 6 staanders van ca 240 hoog dan tussenbalken voor de verdiepings vloer en dan een schuin/platdak constructie voor de boven verdieping. De spanten onderling hebben een afstand van 3 meter. De buiten bekleding zullen 60 mm sandwichpanelen zijn.
De staanders blijven op hun plaats staan dmv draadeinden M12 die in het beton zijn gegoten.

Bij het leggen van de verdiepingsvloer viel het op dat, ondanks dat deze nu aangebracht is, de gehele constructie toch wel wat heen en weer gaat, tijdens het lopen al.
Ik had gedacht dat met de balken er tussen en de vloer dat het al een stevige en stabiele constructie zou zijn. Maar dat is dus niet zo en vraag me af wanneer / hoe ie dat krijgt?
Nadat de panelen zijn geplaatst, de dakbalken geplaatst zijn of heeft het te maken met de staanders waarvan er 4 wat hoger op de draadeinden staan omdat het daar waterpas mee is gezet en daar nu nog niets onder aangebracht is? Daar moet dus nog wel iets van beton / specie onder aangebracht worden maar ik heb geen idee welke soort ik daarvoor moet gebruiken.

Ik hoop dat er iemand duidelijkheid over de stabiliteit en de te gebruiken boton/specie kan geven.

Alvast bedankt,

Hans

Kolom op M12.jpg Spantenconstructie.jpg
 
Laatst bewerkt:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Wie zijn wij om het werk van de aannemer te beoordelen?

Pak de tekening erbij, en kijk hoe het windverband wordt aangebracht.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu