Spuiten of rollen??

Macbas

  • #1
In ons huis zijn de wanden en het plafond van de huiskamer overnieuw in de stuc gezet (roodband). In de woonkamer komen kooflijsten en rozetten van gips.

Mijn vraag is nu wat wij beter kunnen doen, de boel laten spuiten of de boel rollen met latex. De oppervlakte is in totaal zo'n 100 m2.

Ik lees in dit forum over spacklatex, dat dit goed met een goede roller is te verwerken, moet het stucwerk nog voorbehandeld worden?

Alvast bedankt
 

Heiloklus

  • #2
Zelf heb ik de ondergrond eerst behandeld met een middel dat het zuigen tegen gaat(naam even kwijt, wel een A merk, sigma, sikkens zoiets)

Dat is heel dun, beetje melk achtig. Vervolgens een Latex gebruikt van een bekend merk(geen huismerk bouwmarkt)

Echter kende ik spacklatex niet. Moet zeggen, wellicht is dat ook wel een optie voor de andere kamer die ik nog moet doen!

Hoe dan ook 'mijn' methode werkt ook goed, ben er erg tevreden over.

Je kunt het ook 'laten' spuiten natuurlijk. Maar ja, dan praat je wel over een andere prijs.
 

EGeen

  • #3
Spacklatex is voor ondergronden die enorm snel en veel zuigen. Vooral Spack heeft dit probleem. Een Stucwerk zoals u heeft kunt u hem ook voor gebruiken maar is niet persé nodig(het maakt de klus er wel gemakkelijker op).

Voorstrijken met een transparante impregnerende voorstrijk(geen impregneer tegen vocht!) tegen de zuiging is nooit slecht. Vooral aangezien dit toch ook weer een gipsproduct is.

U kunt er ook voor kiezen om gewoon een schilder dit klusje te laten doen, deze is er zo mee klaar. Zelf doen vergt wellicht wat handigheid met zo'n oppervlakte, maar is zeker wel te doen.

Eventueel zijn er ook middeltjes die net als een spacklatex de latex een langere "open-tijd" geven. (dus makkerlijker nat-in-nat schilderen)
 

Macbas

  • #4
Ik heb hier op het forum gelezen over middeltjes om de open tijd te verhogen, het is mij echter totaal onduidelijk over wat voor een middeltjes we het hier hebben, is het mogelijk hier meer duidelijkheid over te geven?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Bespaart u zich de moeite: spacklatex heeft op zich al een langere opentijd dan gewone muurverf en laat de STRCTUUR intact.

U kunt dit bij de verfvakhandel verkrijgen.

Zet uw vachtroller ( 23 cm ) op een stok zodat u snel nat-in-nat kunt rollen. Ga eerst langs de randen met een radiatorrollertje. Rol daarna het plafond en werkt met een kwast nogmaals de randen na.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu