Verven/spuiten vloerroosters heteluchtverwarming

Patricia-

  • #1
Goede middag!

Ik heb oude metalen roosters in de vloer van de heteluchtverwarming die ik graag wil opknappen. Het zijn zowel uitlaatroosters voor de warme lucht alsmede een inlaatrooster voor de "verse koele" lucht die opgewarmd gaat worden.

Op de bovenverdieping heb ik dezelfde roosters voor de uitlaat van warme lucht in het plafond zitten, deze heb ik ontvet, geschuurd en met radiatorlak netjes wit gespoten, dit is keurig geworden.

Echter de vloerroosters zullen zo nu en dan natuurlijk belopen worden dus ik denk dat "gewone" radiatorlak hiervoor niet slijt-/krasvast genoeg voor is.

Hoe ga ik dit aanpakken? Alvast bedankt!





 

De Bob

  • #2
U kunt die ook met dezelfde radiator lak spuiten, het is een vrij harde lak.

Bent u toch bang voor beschadigingen dan kunt u kijken voor "loopdekken verf", dat is een zeer slijtvaste sterke lak.

Te koop in vele kleuren.
 

Patricia-

  • #3
Dank je wel voor je antwoord. Ik zal eens kijken of loopdekkenverf ook bestand is tegen hitte..... anders ga ik het gewoon proberen met radiatorverf. Misschien bestaat er nog een krasvaste lak die ik er overheen kan spuiten..?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
De allerbeste manier is poedercoaten. De roosters worden eerst gestraald en daarna met poeder bespoten (poeder en rooster hebben een elektrische lading waardoor het elkaar aantrekt). Het het rooster wordt in een oven gebakken waardoor het poeder smelt en dichtvloeid. Alle kleuren zijn mogelijk. Het resultaat is knetterhard en erg strak.
 

Patricia-

  • #5
Klopt, ik heb inderdaad ook al voor poedercoaten gekeken. Ik wacht op 2 offertes hiervan.... ik ben benieuwd hoe de prijzen hiervan liggen. Dit is uiteraard het mooist maar het moet ook niet te gek worden qua prijs. :lol:
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
Soms zijn er sociaal werkplaatsen waar ze dit soort kleine dingen doen voor een schappelijke prijs.

Grote bedrijven die eerst een werkorders in moeten plannen zijn voor dit soort kleine dingetjes niet geschikt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu