Verf spuiten en dan rollen

DoubleBogey

  • #1
In onze nieuwbouw huis zijn muren gestuc'd en heel mooi met witte verf gespoten. Ziet er super strak en mooi uit. Een aantal muren zijn niets aan gedaan, omdat er behang komen en ze hebben gezegd dat het behang klaar is. Achteraf blijkt dat we de andere muren alsnog moeten stuccen. Daardoor zijn de muren die klaar zijn ook niet meer helemaal netjies in de hoeken, iets gesmeerd en zo.

Vraag is: kan je met precies hetzelfde verf er overheen rollen en dan weer een goed resultaat krijgen, of moet je het opnieuw laten spuiten? Kan je ook een kleine "handspuit" of iets ergens kopen waarmee je het snel en makkelijk zelf kan doen? Of zijn er alleen grote bouwvak spuiten?

Kleur is gelukkig "standaard wit", dus geen issue met mengen en zo, maar ik ga ervan uit dat je toch precies hetzelfde merk moet nemen en dat er toch misschien nog verschillen zijn tussen "standaard wit" van verschillende merken?

Andere tips om deze probleem op te lossen?
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #2
Muren voorbereiden (plamuren, schuren , ontstoffen), een laag primer of impregneermiddel en dan 2 lagen acrylverf met de rol. Het resultaat zou OK moeten zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu