Sproeiarm Siemens SL65560EU/19

Fred20vt

 • #1
Van mijn Siemens vaatwasser SL6556EU/19 FD7911 blijkt de onderste sproeiarm niet meer te draaien. Als ik hem met de hand een duwtje geef draait hij soepel, alle gaatjes zijn open en als ik de arm verwijder komt er een flinke straal water uit het gat waar hij in draait.
Wat me opvalt is dat hij telkens op de zelfde plaats stil blijft staan. Het lijkt er op dat hij, als hij draait op de waterdruk, vast loopt tegen de plate buis die over de bodem van de machine naar de bovenste sproeiarm loopt.

Kent een van de specialisten deze storing? En wat is de oplossing?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Weet je zeker dat dit een probleem is? Vaak wisselt de waterstroom tussen boven en onder.
   

  Fred20vt

  • #3
  Ja ik weet het echt zeker, de vaat onderin wordt niet goed schoon. En als ik de machine tijdens een programma open doe zie ik de onderste arm steeds in de zelfde positie stil staan terwijl de bovenste nog tot stilstand moet komen.
   

  Fiesiekus

  • #4
  Zit ie goed gemonteerd op die opening onderop? Geen leertje verdwenen?
   

  Fred20vt

  • #5
  Hij klikt netjes vast in de opening en draait zoals gezegd soepel als ik hem met de hand draai. Leertje of O-ring hoort er volgens mij niet tussen.
  Het enige dat ik me voor kan stellen is dat de arm teveel speling heeft in het draaipunt en daardoor wat kanteld als er druk van het water op komt te staan en dus die plate buis raakt. Maar voor ik allerlei onderdelen ga bestellen en vervangen hoop ik op een bevestiging van mijn diagnose door een specialist. :wink:
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Als de arm ergens tegenaan loopt moet u slijtsporen kunnen zien.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu