Siemens vaatwasser SL65560EU - Onderste sproeiarm

Chris

 • #1
Hallo allemaal,
Misschien kunnen jullie mij helpen met een volgens mij niet al te moeilijk probleem. De onderste sproeiarm van mijn vaatwasser weigert dienst. Ik heb al van alles geprobeerd maar hij draait niet meer rond. Ik heb alles gereinigd maar ook dat hielp allemaal niets. Volgens mij moet het niet zo moeilijk zijn, maar ik kan het niet oplossen :( . Heeft iemand misschien dé oplossing voor me? Alvast bedankt voor jullie reacties!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Ook even de nummers van de machine vermelden, staan bij vaatwassers op de rand van de deur.
   

  Chris

  • #3
  Het is een Siemens Aqua Sensor Top Line en het typenummer dat op de rand staat is: S9VTIS.
  Hoop dat dit voldoende is?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Draait de bovenste sproeiarm wel ?
   

  Chris

  • #5
  Het E nr staat ook al bovenaan het topic, maar ik zal hem nog even vermelden:
  SL65560EU/21 en het FD nummer is 8005, daarna staat er nog het volgende nummer: 300084. Hoop dat dit wel de goede nummers zijn?
  En ja, de bovenste sproeiarm draait probleemloos, gelukkig wel, dan hoef ik tenminste niet alles met de hand af te wassen.... :lol:
   

  Chris

  • #6
  Hij doet het weer!!
  Na een paar keer de 'sodamethode' geprobeerd te hebben, zonder resultaat had ik de gehele sproeiarm er nog maar eens uitgehaald.
  Er was niets aan te zien/horen en de gaten leken allemaal open. Doordat hij buiten de vaatwasser zowel van binnen als van buiten volledig droog werd hoorden we ineens wat rammelen en wat bleek: In de sproeiarm hadden zich hele kleine stukjes eierschil verzamelt die dus toch tijdens het draaien de gaatjes verstopten. Dus bij ons worden vanaf nu de eierdopjes e.d. zeer goed afgespoeld voordat ze in de vaatwasser verdwijnen!
   

  Pepjo

  • #7
  Gefeliciteerd met het resultaat, bedankt voor de terugmelding en elke keer als ik een eitje eet zal ik aan u denken. :wink:
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu