Sproei systeem maken (voor op traktor)

Flat4ever

  • #21
Plus dat als je een middel gebruikt tegen 2-zaadlobbige planten en deze in een veel te hoge concentratie gebruikt er grote kans is dat je gras zelf ook kapot gaat..
 

Capriolo

  • #22
Hmm , jammer dat het niet zo eenvoudig is... maar toch laat ik het idee niet varen. Zo'n pomp voor op de aftakas moet ik toch in de toekomst kopen voor andere doeleinden. En dan kan ik voor weinig geld verder expirimenteren.
Bedankt voor de hulp...
Als het zover is, dan zal ik in dit topic wat foto's maken en zeker nog wat vragen posten.

Cor
 

Pigion

  • #23
Hierbij een afbeelding van de bedoelde spuitmachine.(advertentie verwijderd). Als je de spoorbreedte vergroot naar b.v. 1,8 M zal hij waarschijnlijk stabiel genoeg zijn op de hellingen. Als je de machine bij een gerenomeerde zaak koopt, willen zij dese ook wel demonstreren, kan je zien of het werkt.
Voor het spuitadvies van kattestaart kan ik zo geen middel vinden. Je moet een specialist of leverancier van sproeimiddelen raadplegen.
Vr. gr.
Pigion
 

Capriolo

  • #24
@ pigion: dat ziet er goed uit, het zal alleen niet werken op mijn weide. probleem is dat een aanhangwagen gaat zakken op de steile weide en niet rechtuit wilt gaan achter de traktor. Hij zal afzakken op het moment dat er gereden wordt. Spoorbreedte aanpassen zal alleen helpen tegen het omkieperen.

Cor
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #25
U kunt toch ook recht tegen de helling op rijden met een tractor van 17 pk, het gaat dan wat langzamer maar de spuit is daar weer op af te stellen.
 

Pigion

  • #26
@Capriolo,
Ik zag op de foto dat het inderdaad stijl is. Hoe doen de lokale mensen dat? Je kan de luchtbanden verbreden en er een ijzeren hoepel met een rib erop gelast. Deze moet buiten de dia. van de band steken en echt in de grond grijpen.
Je kan natuurlijk ook een goede rugspuit nemen en te voet gaan. Dan kan je selectief spuiten op die stukjes die nodig zijn.

Dat de afbeelding zou worden verwijderd zag ik wel aankomen, doch kon die informatie ook niet aan een PB vastmaken.
In ieder geval weet je wat er op de markt is.
Pigion
 

Capriolo

  • #27
@ Jan: Het recht omhoog rijden is idd geen probleem, alleen kan ik bovenaan niet meer draaien. Het is te steil om een bocht te maken.

@ Pigion: Boeren hier geven niet om hun land waar dieren op grazen. Het enige wat ze doen is bemesten met de mest van hun eigen dieren. Bij de buren bijvoorbeeld staat er meer onkruid als gras op de weides. Maar zolang de koeien het eten, waarom zouden ze dan meer geld uitgeven voor een mooie weide?? :?

Hoepel en banden verbreden zal alleen tegen het kiepen zijn, maar het afzakken/glijden wordt dan niet tegen gegaan. Als ik bijvoorbeeld mijn eggesleep achter de traktor hang dan hangt deze ruim 2 meter lager als de traktor zelf. Ik moet bijvoorbeeld ook altijd schuin "omhoog" rijden om toch rechtuit te kunnen gaan en de traktor niet af te laten zakken........ jaja het is me wat, een weide op een berg :-)

Afbeelding heb ik al op mijn computer opgeslagen, dus no worries.

Foto vertekend heel erg, het is steiler als de foto laat zien :shock:

Momenteel doe ik het dan ook spotsgewijs met een rugspuit, maar dat is geen werk. Maar bij gebrek aan beter :-/

Weet iemand het duitse woord voor drukregelventiel?

Thanks,
Cor
 

Fiesiekus

  • #28
Capriolo schreef:
Weet iemand het duitse woord voor drukregelventiel?
Druck Modulator Ventil
 

De Haan

Specialist Planten en Tuinen
  • #29
Heermoes spuit je dood met M.C.P.A
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #30
Geven koeien die gras met onkruid eten minder en mindere kwaliteit melk dan koeien die gras met vergif eten ?
 

Capriolo

  • #31
@ DE haan: Thanks, ik zal eens kijken wat de verschillen zijn met het produkt wat ik nu heb.

@ Jan : Koeien schijnen beter tegen verschillende soorten onkruiden en (gif)-planten te kunnen, hun melk schijnt dan alleen bitterder te smaken. Maar dit heb ik van horen zeggen , ik ben verre van Koe-expert.

Cor
 

Pigion

  • #32
De ribbe in de lengte gelast over de hoepel haakt in de grond en vermijd het afgleiden. Enkele werktuigen "van vroeger" op de boerderij hadden ook een ribbe op de hoepel om zijdelingse krachten op te kunnen nemen. Ik ben daarmee opgegroeid en het werkt. Dat een weidesleep sterk naar beeden afglijdt, komt door de kracht die geleverd wordt om dat werktuig te trekken in samenhang met het gewicht van de sleep, de hellingshoek en de wrijvingscoefficiënt tussen gras en weidesleep. Voor de liefhebbers van mechanica kunnen daar aardig aan rekenen. Bij mij is dat een beetje wegegezakt. Je zou de wielen met luchtbanden geheel kunnen verwijderen en een stalen wiel met hoepel en ribbe kunnen monteren. De naaf van zo'n wiel kan je maken van talen buis. Het lijf van het wiel is een schijf van staal. Tegelijk laat je een concentrische ring uit dezelfde plaat snijden. Dan heb je weinig snijverlies en het wiel is éénvoudig te lassen.
Een andere optie is simpel een schijf staal tegen de buitenkant van de huidige band monteren. Je moet de as toch langer maken voor een grotere spoorbreedte. Dit lijkt me nog de simpelste oplossing en goedkoop mits je niet teveel over de verharde weg moet rijden.
Vr. gr.
Pigion
 

Capriolo

  • #33
@ pigion: Ik snap het , dat zou idd goed werken.

Bedankt,
Cor
 

Capriolo

  • #34
Hallo Iedereen,

Ik heb voor een prikkie een pomp voor de aftak-as kunnen overnemen, dus ik ga het zeker proberen om zelf iets in elkaar te zetten.

Hieronder een paar foto's van de pomp. (ik hem hem nog niet thuis, hij komt over een week of 2 met familie mee die op bezoek komen naar oostenrijk).







Kan iemand mij iets meer vertellen over de pomp.
Het volgende heb ik al via email gehoord:
de pomp draaid ook op olie ........Die pomp weegt zeker niet veel ,schat een kilo of 6 kg ...........pomp heeft met daarop 3 uitgangen ,een voor sproeien ,en een voor tespuiten en een voor hogedruk, met daarop ook een regelventiel...........De pomp kan niet kapot draaien omdat ze in haar eigen vloeistof draait,en er is ook een karter voorzien met wat olie in .Het is een 2 kamer pomp (2 cylinder ?)
De vraag is o.a. met het kapot draaien. Stel nu de pomp draaid zuigt vloeistof aan maar de uitgang is dichtgedraaid, draaid dit soort pompen dan daadwerkelijk niet kapot?
Wat voor soort olie moet erin?


Cor
 

Fiesiekus

  • #35
Aan die opmerking over 2 kamer/cilinders te lezen, is het een plunjer- of een membraanpomp. Die kunnen wel kapot tenzij er een bypass over de in- & uitgang is gezet.

Een centrifugaalpomp heeft die eigenschap minder/niet.
 

Capriolo

  • #36
@ fiesiekus: Ik zal nog ff 2 weken wachten totdat ik hem in mijn bezit heb, en kijken of ik nog meer gegevens kan doorgeven.

Cor
 

Pigion

  • #37
Er staat een naamplaatje op de pomp met specificaties. Je kan dan altijd nadere gegevens opvragen. Het lijkt erop dat de pomp een 2 "cill" membraampomp is type boxer. Boven op de pomp een kleine windketel.
De pers van een membraampompen mag je absoluut niet dichtgezet worden, membramen scheuren dan.
Succes,
Pigion
 

Fiesiekus

  • #38
Membranen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu