Spouwmuur, steen buitenmuur, houten wand binnenmuur. Folie?

Oc3

 • #1
Dag mensen,

Ik ben mijn huis aan het renoveren, het gaat om voorgevel van het huis. Binnen muur heb ik gesloopt en ik zet een houten frame wand, zoals te zien op foto,s. 1de en de 2de etage, 3de is dakkapel.

Voordat ik verder ga vraag ik mij af of ik het goed doe kwa FOLIE gebruik dampdoorlatend en niet dampdoorlatend.

Op internet zie ik beide folie's gebruiken en dat heb ik juist niet gedaan. Is dit wel goed? of is het noodzakelijk? zie foto, ik heb dus alleen 1 folie kijkend naar woonkamer.

Op internet zie ik mensen dampfolie doorlatend gebruiken, dus aan de buitenkant van de houtenframe. (dampdoorlatend komt dus tussen de spouwmuur en op de houtenframe) daarna isolatie in de frame met daarop dampdichte folie.

er is ongeveer 2cm spouw, ruimte tussen muur het houtenframe.

Moet ik dus ook Folie plaatsten? of is alleen isolatie met daarop dampdichte folie goed?

wat is de reden van de dampdoorlatend folie?

Nu dat de kozijn bloot ligt, hoort er een folie om de kozijn heen of iets anders?

met vriendelijke groeten,

klusser

1000001552.jpg
1000001592.jpg
spouwmuur.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Op deze manier is de afsluiting aan de vloer-en de kopse kanten van het isolatie materiaal beter. Dus eerst een strook tegen het dak dan het raggelwerk en vervolgens omvouwen.

  Dampremmende laag muur vloer zolder 2.jpg
   

  Oc3

  • #3
  Wgb schreef:
  Op deze manier is de afsluiting aan de vloer-en de kopse kanten van het isolatie materiaal beter. Dus eerst een strook tegen het dak dan het raggelwerk en vervolgens omvouwen.
  ok omvouwen, maar dient er een folie tussen de steen en houten raggelwerk. Dus de folie tussen de steen en raggelwerk een damp doorlatend of dampdichte folie? moet dit of is dit beter en waarom?

  wat ik nu heb is dus zonder folie zoals te zien op de foto, daarna wilde ik aan de voorzijde(zicht) dampdichte folie plaatsen.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Beide zijn goed. Zonder dampdoorlatend kan het ook. Slaat de muur heel erg door is deze folie een plusje. Aan de warmkant van de isolatie de dampdichte folie.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu