Spouwmuur isolatie bij spatrand

Redstra

  • #1
Ons huis uit 1926 is rondom, vanaf de grond tot ongeveer 80 cm hoogte voorzien van een zogenaamde spatrand waardoor stenen vochtdicht zijn. Wij willen graag het huis isoleren door de spouw te vullen (deze is 8cm dus erg geschikt). Nu hebben wij van een aantal partijen te horen gekregen dat ze dit niet doen ivm met deze spatranden. Hierdoor bestaat de kans dat er condensatie ontstaat aan de binnenkant van de buitenste muur en dat bij vorst de muur kan scheuren. Dit is nogal een tegenvaller. Weet iemand of hier oplossingen voor zijn? Hoor heel graag!
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Spatrand er af kappen tot de oorspronkelijke baksteen of de muur vanaf de buitenzijde isoleren zodat de baksteen erachter nooit qua temperatuur beneden het vriespunt komt. In beide gevallen wijzigt het aanzien van de woning wel behoorlijk.
 

Redstra

  • #3
Bedankt voor je reactie. Dit is idd een optie waar we ook over hebben nagedacht en nogal rigoureus. Als het echt niet anders kan dan is dit denk ik de oplossing. Hoop echter dat er wellicht nog andereideeën zijn:)
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Bij na isolatie wordt er vaak een ventilatie systeem aangebracht door er koppen uit te boren.
 

Redstra

  • #5
Beste Rola, kun je iets meer toelichting geven? Bedoel je dat na het vullen van de spouw, er een ventilatie systeem kan worden aangebracht waardoor de nadelen van een spatrand niet meer aanwezig zijn? En wat bedoel je met koppen uitboren? Bedankt.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Ik zal de productnaam wel per pb sturen ivm reclame.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu