Spouwmuur isolatie bij dampdichte verflaag

Bassius

  • #1
Hoi Allemaal,

Ik ben me aan het orienteren op spouwmuur isolatie en kom wat tegenstrijdige berichten tegen rondom spouwmuur isolatie wanneer je een geverfd huis hebt. Ons huis is in '97 compleet geverfd door de vorige eigenaar. Ik hoor na volgende week waarschijnlijk welke verf er gebruikt is (dampdoorlatend of dampdicht).

Uitgaande van een dampdichte verflaag, is spouwmuur isolatie dan überhaupt mogelijk?

Via google vind ik namelijk berichten dat het met EPS parels wel mogelijk zou zijn omdat die dampdoorlatend zijn, gestaafd door onderzoek van Universiteit Gent die dit onderzocht hebben.

Daarnaast vraag ik me af of vorst (gebarste stenen) nog een probleem vormen in Nederland aangezien we de laatste jaren amper nog strenge vorst hebben gehad.

Zijn er mensen hier die ondanks dat ze een dampdichte verflaag hebben, toch spouwmuur isolatie hebben toegepast? Zoja welke, en heb je problemen gehad achteraf?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Die verf is niet dampdicht maar wel dichter dan de materialen voor de verf laag van binnen naar buiten bekeken. Getallen over de Mu waarde van verf zijn zover ik weet niet bekend. Hoe leef je. Een wat hogere temperatuur en veel vocht is meer kans op condens in de spouw.
Het enige is vraag aan de aanbrenger naar zijn garantie zij zijn de specialist en hebben meer ervaring als hier op het forum.

Ik vraag me af of er een muurbekleding van kunststof bestaat die dampdicht genoeg is om een veilige situatie te krijgen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu