Spoelbak op andere plaats???

Aag

  • #1
Kan ik de spoelbak in een keuken kast verder plaatsen? De afvoer moet dan verlengd want die zit dan verder weg. Kan dat en wat moet ik dan kopen? Is er een verlengset voor? Ik zag dit op google, zoiets?

EF93771A-E695-49BE-85CC-7E7D37429AAD.jpeg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Datgene dat je hier toont, zou ik niet gebruiken. Die flexibele afvoeren zijn erg gevoelig voor vastplakkende etensresten e.d.
Je kunt in principe beter verlengen met vaste buizen. Ze zijn ook kwetsbaarder dan de vaste afvoerpijpen en sifons.

Verder valt er niets van te zeggen, indien je geen afstanden noemt. Moet dat verplaatsen naar een ander kastje? Bijv. 60 cm verderop? Dan red je het ook niet met de afgebeelde sifon. Of is het een kwestie van een klein stukje verplaatsen?

Plaats eens wat foto's van de situatie, met geopende kastdeurtjes en bij voorkeur met (bij een overzichtsfoto) ingetekend de plaats waar de nieuwe spoelbak moet komen.
 

Aag

  • #3
Sorry ja je hebt helemaal gelijk, niet duidelijk....De situatie is nog niet aan de orde. Ik heb een tuinhuis en daarin een keukenblok dat langzaam uit elkaar valt. Ik wil dus een nieuw keukenblokje. De wasbak zit nu daar in het midden. ik vroeg me af, als ik een tweedehands keukenblokje ergens op de kop kan tikken, of dan de spoelbak perse op dezelfde plek zou moeten komen, het gaat dan om 1 keukenkastje lengte (60 cm) want er kan maar een blokje van 3 kastjes komen te staan (lengte is 1.80) . Maar ik begrijp dus dat dit dan gewoon kan en dat je dan het beste kan verlengen met een vaste afvoerbuis. Ik weet niet veel van loodgieterswerk, wil wel graag alles zelf leren ;-) vandaar de vraag. Dank Kees.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Of je het kunt verlengen met een eventueel horizontaal lopende vaste buis, hangt af van de mogelijkheden achter de kastjhes en het benodigde verval van de leiding. Veel hoeft dat verval niet te zijn, maar iets aflopend is toch wel wenselijk. Een horizontaal lopende 40 mm buis over bijv. 3 meter is beslist vragen om problemen. Maar dat is bij jou dus niet aan de orde.
 
  • Like
Waarderingen: Aag

Aag

  • #5
Fijn, bedankt voor het meedenken!!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu