Spijlen bed wegwerken.

Eline88

  • #1
Ha allen,

Nieuw hier en geen tot weinig kluservaring.

Ik woon in een studio en mijn bed staat dus in mijn leefgedeelte, met hoofdeinde naar leefgedeelte gericht. Ik wil een scheiding aanbrengen tussen woongedeelte en leefgedeelte door het hoofdeinde van het bed af te scheiden van de woonkamer. Het hoofdeinde bestaat momenteel uit een aantal houten latten met flink wat ruimte ertussen, waardoor je vanuit het leefgedeelte zo het bed in kijkt door de latten heen. Tegelijk wil ik wat meer kleur in de woonkamer.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Ik ben geen ervaren klusser dus zelf echt een nieuw hoofdbord maken wordt het niet. Ik zat te denken aan leuk felgekleurd doek spannen over de spijlen (vastmaken met nietjes?!) of er een plaat tegenaan die ik behang of verf met een fel kleurtje, eventueel nog met een plankje erboven om wat plantjes op te zetten. Wat is handig? En hoe doe ik dat?

Alvast bedankt!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Laat bij een bouwmarkt een plaat MDF van 9 of 12 mm dik op maat zagen. Deze kun je 2-zijdig in de de verf zetten en vervolgens tegen het bed plaatsen.
 

Eline88

  • #3
Ha Walker,

Dank voor je reactie! Hoe kan ik deze het beste tegen het bed plaatsen? Lijmen/spijkers/nietpistool?

En is het ook mogelijk deze te behangen met een leuke print of werkt verf beter?

Alvast bedankt

Groet,
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Een paar schroeven moeten voldoende zijn. En behangen kan uiteraard ook, alleen moet je wel even de zaagranden behandelen met verf.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #5
Andere optie is om bij een bekend warenhuis goedkope kastjes te kopen en die er voor te zetten. Ze hebben bijvoorbeeld een katje met 4 vakken erin, waarin weer gekleurde mandjes geplaatst kunnen worden.

Heb je naast een makkelijk te maken afscheiding ook meteen een hoop bergruimte extra.
 

Eline88

  • #6
@ Job_04 Heb ik inderdaad over nagedacht. Het nadeel is alleen.. ik heb niks om in die kastjes te stoppen hahaha. Heb nu twee grote kasten en daar passen al mijn spullen eigenlijk al in.dus als ik geen kastruimte nodig heb plus kastjes nemen toch meer ruimte in dan een plaat is een plaat/stof misschien beter.

Ik woon in een studio dus hoe minder meuk hoe beter :)

@Walker: dank, is wel een goeie!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu