'spiegeltje spiegeltje' aan de wand

Esmati

 • #1
Ik ben van plan een spiegel van 101 bij 125 cm (3mm dik) in de badkamer direct op de bestaande betegelde wand te bevestigen/lijmen/kitten. Het liefst zo onzichtbaar mogelijk en zo vlak
mogelijk op de tegels.
Hebben jullie do's en dont's voor mij ? Waar moet ik op letten en wat
voor materiaal/kit kan ik het best gebruiken ?

groeten,

Marc
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Er bestaat een aantal manieren om spiegels aan de wand te monteren. .

  In diverse DHZ-zaken staan kalenders met daarop de diverse toepasbare lijmen/kitten. Het wordt ook wel gedaan met siliconenkit of met tegellijm; maar en punt is dat sommige kitten en lijmen de reflecterende laag kunnen aantasten.

  Ten slotte zijn er ook "ophangsetjes" die worden aan de achterkant op de spiegel geplakt en met een ophanghaakje aan de muur gehangen. Dan krijg je wel een grotere kier denk ik.

  Maar kijk ook eens bij de schilder- of DHZ-zaak .
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Met veerkrachtig dubbelzijdig plakband (niet dat dunne spul) is de spiegel muurvast aan de wand te zetten, er blijft dan een naadje van ongeveer twee a drie mm over.
  Plaats de plakkers zoveel mogelijk aan de buitenkant en maar een stuk of vier in het midden, dit i.v.m. eventueel verwijderen later.

  Ondersteun de spiegel bij het aanbrengen wanneer u dit plakband gebruikt, vast is vast en zeer moeilijk weer te verwijderen.
   

  Koala

  • #4
  Wij hebben een dergelijk formaat spiegel (2m x 1m50) op de slaapkamer niet gelijmd maar met beugels op de muur bevestigd. Het voordeel is dat je de spiegel zo weer kunt verwijderen. De spiegel is 5mm dik en de spleet achter de spiegel is 16mm. Dat valt nauwelijks op.
  De spiegel is overigens door de leverancier van de spiegel bevestigd.
  Let er trouwens wel op dat je de randen laat slijpen, anders blijven ze te scherp.
   

  EdP

  • #5
  Gebruik in elk geval plakkers of kit dat geschikt is voor spiegels.
  Als je voor kit gaat, maak dan verticale kitranden, zo kan evt. vocht achter de spiegel makkelijker weg. Geldt ook voor plakkers/tape eigenlijk. Ter ondersteuning kun je een tijdelijk latje op de muur schroeven/spijkeren (alleen jammer van de gaten).

  Indien je voldoende ruimte hebt kun je ook de spiegel op een plaat watervast materiaal plakken en dat bijv. met keeplatten onzichtbaar ophangen. Voordeel is dat je de spiegel er later makkelijk af kunt halen. Nadeel is natuurlijk de extra dikte.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu