Specifiek opbouw van vliering

Hudaver

  • #21
Beste klussers,

Ik wilde laten wat wat het geworden is. Ik ben uiteindelijk gegaan voor 2 IPE balken van 220.

Ik had de boel laten narekenen door een constructeur. Hij kwam uit op, ik meen, IPE180. Verder raadde hij 2 chemische ankers per zadel aan.

Ik ben toen gegaan voor IPE220 en 4 chemische ankers per zadel. Echt een goede reden om voor de IPE220 te gaan heb ik niet, aangezien de boel was doorberekend. Maar met IPE220 buigt de boel in het midden toch minder door en weet ik zeker dat ik een tank zou kunnen parkeren op zolder :mrgreen:

Er staan nu gewoon veel rommel van ons gezin op.

De IPE220 konden we met de lengte van 5,40m niet zomaar binnenkrijgen en daarom hebben we ze per 2,70m laten komen. Ze zijn op zolder aan elkaar gelast, natuurlijk door een lasser. De zadels heb ik zelf aangebracht.

Hierbij heb ik een foutje gemaakt die ik toch met jullie wil delen :oops: .

Ik was er zo op gefocust om de boel (horizontaal) goed waterpas te krijgen dat ik aan de slag ben gegaan met laserwaterpassen en lijnen heb getekend. Verticale lijnen voor loodrecht en Horizontaal voor waterpas. Voor alle 4 de zadels heb ik deze exercitie uitgevoerd. Ik had dus overal een grote + getekend en steeds aangegeven aan welke zijde de zadel moest komen.

Laat ik nu net een zadel ipv linksonderin helaas rechtsonderin hebben geplaatst. Dus het plafond loopt dan wel waterpas, maar de muur liep scheef. :denk:

Toen heb ik ervoor gekozen om de zadel te laten zitten en heb de muur eronder rechtdoorgetrokken... Zie de plaatjes hieronder.



 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu