Speciale verf voor tegels verven?

Jobra

  • #1
Is het mogelijk om tegels te verven? Bestaat daar speciale verf voor en hoe gaat dat in zijn werk? Heeft hier iemand ervaring mee? Dat het ook goed hecht op de tegels, niet dat het afbladert na een tijdje.
 

Fiesiekus

  • #2
Er bestaat speciale primer voor wandtegels. Eerst goed ontvetten, dan primeren. Ten slotte de gewenste verflaag. Houd wel rekening mee dat tegel + voeg dezelfde kleur krijgen, uiteraard, de vraag is of je dat mooi vindt. Zie bijv. dit onderwerp
Badkamertegels verven mooi? Het kan dus wel, maar het resultaat is niet geweldig.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Tegels zijn niet gemaakt om over te schilderen. U kunt ze wel een andere kleur geven op de manier zoals hierboven omschreven.

Verwacht er geen duurzaam resultaat van, en laat u niet verleiden tot het kopen van speciale "tegelverf". Elke goede poly-urethan / alkydharslak /SB voldoet hiet net zo goed. Essentieel is het gebruik van een goede hechtprimer.

Als uw budget het toelaat is overtegelen aan te bevelen.
 

Fbakkum

  • #4
En wat doe je met de voegen. Ga je die afplakken (een schier onmogelijke zaak, lijkt mij) of schilder je die met dezelfde verf mee? Of ga je die daarna met een biezentrekker overschilderen?

Het resultaat, hoe goed dan ook uitgevoerd, blijft hoe dan ook zichtbaar als schilderwerk. En eh... schoonmaken daarna, geen schuursponsjes of schuurmiddelen gebruiken, laat staan bleekwater... :cry:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu