Speciale 'kwast'

Rem2000

  • #1
Ik ben op zoek naar een oplossing voor het volgende: Bij het aanbrengen van muurverf/latex moet je altijd eerst de latex aanbrengen op de randen en hoeken. Gevolg hiervan is dat als je de rest van de muur daarna schildert je altijd stepen/kleurverschillen te zien krijgt met de randen die je eerst hebt geschilderd.

Dit omdat de latex daar al eerder gedroogd is. Ik heb in het verleden wel eens een soort speciale 'kwast' gezien die eigenlijk meer weg heeft van een soort spons met kleine haartjes op een plastic handgreep.

Deze werd destijds o.a. verkocht op die tv markten in setjes, heel handig voor in de hoeken. Maar ik zie ze nergens meer. Weet iemand hoe die dingen heten en waar je ze (nog) kunt kopen?

Alvast bedankt
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik ken die genoemde kwast niet, maar met een normale kwast, en met een extra wat smaller rollertje, moet het toch ook kunnen zonder al te veel verschil:
  • Schilder steeds alleen een stukje van de rand, niet meteen de hele kant.
  • Schilder de randen tamponerend, dwz niet in halen (of streken), maar door de kwast op en neer te bewegen. Of eindig daar in elk geval mee.
  • Zorg dat de kamer niet te heet is, is op dit moment wat lastig.
    Hoe heter, hoe sneller de verf droogt en hoe groter het verschil.
Wil je een bijzonder soort kwast of systeem, ga dan eens naar een verfspeciaalzaak, en laat je voorlichten wat er op dat gebied bestaat en je voor jouw doel kunt gebruiken. Aanbevelingen voor bepaalde merken / producten doen we toch al niet via dit forum!
 

EdP

  • #3
Inderdaad, ik weet wat je bedoelt. Paar jaar geleden heb ik zelf zoiets uit de weinig-euro-bak gehaald geloof ik. Het is een stukje schuim op een steel, met van de zijkant gezien zo ongeveer een vorm zoals een kind een huis tekent. Of zoiets nog steeds te koop is, geen idee. Of het werkt, ook geen idee, het zit nog in de verpakking :mrgreen:

Een model mét haartjes ken ik ook, maar dat is wel heel wat jaartjes geleden (20? 25?), ik weet niet of het nog bestaat, maar toen heette dat Peter Paint Pads als ik me niet vergis.

Tip: werk met z'n tweeën, de een doet de randen, de ander vult de vlakken in voordat het droog is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu