Plafond badkamer - Speciale verf er zo weer af

Janderman

 • #1
Hallo,

De verf op het plafond v.d. badkamer bladderde af. Daarom heb ik alle loszittende verf weggehaald met warm water en daarna de restanten gefixeerd met Alabastine Fixeer.
Daarna heb ik het plafond gewit met een speciale verf voor keukens en badkamers (2 in 1 tevens tegen schimmel) ook van het merk Alabastine.

Nu, een dag later is de verf nog nat op verschillende plekken. Vooral daar waar condens blijft hangen in druppelvorm. Ik veeg de verf er zo weer af.
Wat nu ? Ik dacht iets goeds te kopen, maar waar is het nou misgegaan ?
Is er nog hoop ?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tiho

  • #2
  Dus je bent gaan douchen zodat het hele plafond nat gecondenseerd is?

  Het zou volgens de handleiding na een half uur stofdroog moeten zijn bij 20 graden. Is het koud in de badkamer?
   

  Janderman

  • #3
  Ja het is er koud en dus altijd schimmelproblemen, vandaar deze 2 in1 verf gekocht.
  Volgens de eigenschappen is het afwasbaar, maar daar wordt toch niet mee bedoelt dat ik de verf er zo weer afwas, zoals met witkalk (of hoe heet het tegenwoordig ?)
  Ik dacht dat het 'afwasbare' betrekking had op eventuele vlekken.
   

  Tiho

  • #4
  Dan zal de droging wat langer kunnen duren. En idd afwasbaar is wat anders als wegwasbaar :wink:
   

  Ceesz

  • #5
  Als je probleem hebt met schimmelvorming zou ik dat probleem eerst oplossen. Is namelijk een gevolg van onvoldoende ventilatie. Raampje vaker en langer openzetten, mechanische ventilatie aanbrengen, repareren of verbeteren? Kan ik van een afstand niet bepalen.
  Verder de ondergrond bekijken. Is het een gestuct plafond, dan ademende verf gebruiken (stucwerk neemt vocht op en laat dit weer langzaam verdampen). De door jouw verguisde witkalk is dan helemaal niet zo slecht. Bij een hard plafond (beton oid) maakt de verf niet zoveel uit. Wel moet de ondergrond droog en bij het aanbrengen niet zo koud zijn.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Bij mij duurde het ook een flinke tijd voordat de verf bestand was tegen vocht. De verf was wel droog, maar met een natte doek kreeg je vlekken. Na een 2a3 weken ofzo was dat wel in orde.

  Was een beetje vervelend omdat er wat tegellijm op het plafond was gekomen, dat ik dus met een natte doek wilde verwijderen.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #7
  @Ceesz: op gesloten ondergronden zoals beton in natte ruimten kunt u 9 van de10 latexen niet aanbrengen. Raadpleegt u de specificatiebladen. Anders gaat dat worden indien er een tussenlaag in de vorm van gipsgebonden stucwerk is toegepast:deze heeft wel absorbtie.
  Evenwel blijft hier het gebrekkige ventilatiesysteem het struikelblok.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu