Speciale lijm voor vliesbehang

Kristie

  • #1
We zijn kamers aan het behangen met vliesbehang met speciale lijm voor vliesbehang. We hebben de muren (gips en steen) voorbehandeld dat ze minder zuigend zijn, de lijm wat dikker gemaakt een aantal keren voorgesmeerd met lijm.

Dus al van alles geprobeerd maar nog laten er gedeeltes los. En we zijn echt niet zuinig met de lijm en echt ieder plekje muur word ingesmeerd. Kunnen we ook andere lijm gebruiken voor vliesbehang? Of andere tips graag! Groetjes
 

Dingena

  • #2
De stukken die loslaten zit daar plaksel op?
Heb je de muur laten drogen na het voorstrijken?
Waren het nieuwe muren?
Waarom is er een aantal keren voorgestreken?

De lijm voor het vliesbehang daar is niets mis mee, het zit eerder in de muur die behandeld is.
 

Kristie

  • #3
De lijm moet op de muur gesmeerd worden en dan het behang er op.

Na het plakken lijkt alles vast te zitten maar na een dag zitten en stukjes los niet alleen aan de kant maar ook gewoon middenin terwijl het goed aangestreken is geen luchteronder enz. we hebben een aantal keren voorgestreken omdat er stukken loslieten, we dachten dan maar voorstrijken met lijm dan word de muur minder zuigend.

Het zijn geen nieuwe muren en de muur hebben we de ene keer laten drogen na het voorstrijken en de andere keer voorstrijken even wachten dan droogt het wel in maar is het niet helemaal droog, dan weer goed insmeren en dan plakken. Maar niks hielp er blijven stukken losgaan.

Muren behandeld voor zuigende ondergronden en ook met muurverf ingesmeerd eerst dan laten drogen en dan pas behangen dat was ook een tip. Maar helpt allemaal niet.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #4
Dus het pleisterwerk komt los als ik het goed begrijp?
 

Kristie

  • #5
Nee het vliesbehang, de muren blijven mooi heel die zijn ook helemaal glad niks mis mee.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #6
Is het lijm die je zelf moet aanmaken met water of ready uit de pot?
 

Kristie

  • #7
Zelf aanmaken er is maar 1 soort en merk van naar mijn weten. En klaar uit een potje heb ik nog nooit gezien ja voor glasvezel maar das weer heel wat anders.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #8
Er is wel degelijk kant -en klare vlieslijm te koop.
Maar goed, dat lost jouw probleem niet op en is ook niet de reden ervan.
Ik zou het echt niet weten wat er mis loopt, behalve...dat er geen kleefkracht genoeg ontstaat omwille van het niet-zuigende oppervlak.

Als ik alles goed doorlees zijn de muren compleet afgedicht en "glad" gemaakt door voorstrijk en muurverf. Mij lijkt het niet onmogelijk dat de lijm daar niet op pakt, toch niet op bepaalde plaatsen.
Sorry, maar dat is de enige reden die ik hier van op afstand kan bedenken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu