Geverfde/geïmpregneerde betonbalk?

zuidlimburg001

  • #1
Wij hebben op zolder (huis van 1950) onder ons dak betonnen steunbalken. De middelste balk (in de nok) is een houten, de andere 4 zijn beton. Ik zie boven de beton ook nog een stuk hout, dus wellicht zijn die betonnen balken geplaatst onder de oude houten balken wanneer het dak in 2006 werd vervangen en daardoor wellicht werd verlaagd of zo? De betonbalken zijn donkergrijs/zwart van kleur en gaven ook zwart stof af (altijd als je er met je handen aan kwam zat er zwart stof op je handen). De zolder is altijd een opslagplaats geweest, maar sinds kort hebben wij hier een slaapkamer van gemaakt en hebben wij de betonnen balken wit geverfd. Sindsdien zit er geen stof meer op, dus het komt er niet door en is ook niet van buitenaf.
Er zitten wel nog gaten in de beton, op gelijke afstanden dwars erdoor, en in die gaten hebben we binnenin niet geverfd (erg smal) en daar zie je nog altijd de zwarte kleur in. Daar zat ook zwart stof in, vrij grof ook (leek wel wat op zand), heb ik eruit gehaald.
Ik vroeg me af of iemand weet hoe ze die beton behandeld hebben. Wat is dat zwarte stof/zand? Impregneren ze die steunbalken met iets zwart, bijvoorbeeld?
We gaan er binnenkort nog hout overheen maken, want dat is sowieso mooier dan die betonbalken. Maar omdat ik heel weinig vind over zolders met betonnen steunbalken (ik vind alleen maar info over houten steunbalken) en al helemaal niks over dat zwart, vroeg ik me gewoon af of iemand hier iets van af weet.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
Kijk, in zo'n situatie zou een paar foto'tjes wonderen doen.
 

zuidlimburg001

  • #3
@Haemmertime je hebt gelijk! Ik heb nog 2 foto’s gevonden van toen we nog bezig waren met afwerken en verven. Je ziet op die onderste balk nog de originele zwarte kleur. De rest waren we al aan het verven. Ook wat fotootjes van hoe het nu is, de gaten heb ik nu dichtgeplakt met tape zodat er geen stof in kan (ziet er niet mooi uit, ik weet het). En ook nog een foto van een nat doekje waarmee ik door 1 vd gaten was gegaan om te poetsen.

0fb2c01e-d60e-46ff-a490-fe3f74b072ec.jpeg a9eb83bd-256a-48f6-87db-903166392903.jpeg IMG_0425.jpeg IMG_0424.jpeg 74BFDB15-B25E-464E-BC8E-D7632285977B.jpeg
 

zuidlimburg001

  • #4
Niemand een idee? Zou dit misschien met chroom 6 te maken kunnen hebben, vroeg ik me ook nog af…?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu