Sparing gibo wand dichtzetten

BorB

  • #1
Hallo mensen,

Ik heb een vraag m.b.t. het dichtzetten van een sparing in een bestaande gibo wand.

Enkele jaren geleden hebben we een sparing gemaakt in een gibo wand, tussen twee slaapkamers, zodat we i.p.v. twee slaapkamers een grotere slaapkamer hebben. De sparing is verdiepingshoog (2,6 meter) en ongeveer 1,5 meter breed.

Nu zijn we op het punt dat we van een grote slaapkamer weer twee slaapkamers willen maken, en dus de sparing in de gibo wand dicht willen zetten.
We vragen ons af wat hierin verstandig is. De gibo wanden (gibo blokken) zijn nl in verband verlijmd, terwijl de sparing gemaakt is door twee verticale zaagsneden.
Kunnen we de sparing gewoon dichtzetten met gibo blokken? maar hoe worden de nieuwe blokken in de sparing dan gekoppeld aan de bestaande blokken, zodat er een stabiele wand ontstaat? Of dienen de nieuwe blokken ingepast te worden in het bestaande lijmverband?
Of kunnen we beter bv Ytong cellenbetonblokken gebruiken, en hiermee de gehele sparing vullen? Hoe zouden we deze moeten koppelen met de bestaande gibo blokken?
Daarnaast de vraag hoe we aan de onderzijde zouden moeten beginnen en aan de bovenzijde moeten eindigen? De vloeren bestaan overigens uit beton.

Bij voorbaat dank voor de reactie,
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
De sparing kun je het beste dichtmaken, met hetzelfde materiaal Gibo blokken dus.
De nieuwe blokken met enkele lijmankers vastzetten aan de oude muur, en de blokken goed in de gibolijm aan elkaar verlijmen.

Aan de onderzijde, kun je de blokken gewoon in de lijm vast op de vloer zetten.
De bovenzijde ongeveer 1 cm openlaten, en dit afpurren.

Zorg dat als je de blokken zaagt, dat je even goed het zaagstof verwijderd voordat je de blokken lijmt.
 

BorB

  • #3
Hoi Peter,

Dank je wel voor je reactie.

We gaan er mee aan de slag.

BorB
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu