Spachtelputz verven

Hrv1972

  • #1
Ik heb een vraag over het verven van spachtelputz.

Bij mijn zus hebben ze pas een muur in de verkeerde kleur gestuct en dus hebben ze die later met een mengsel van latex verdund met voorstrijk geschilderd. Er was gezegd dat dit netjes in zou trekken en dus maximale structuur over zou laten. Naar mijn mening ziet het er echter niet uit. De structuur zit half vol. (Maar ja, dat ga ik haar niet vertellen, want zij is wel tevreden :lol: )

Aangezien ik binnenkort ga verbouwen wil ik niet hetzelfde risisco lopen.

Nu heb ik gehoord dat er speciale verf in de handel zou zijn die je moet verdunnen met water en die bijna geheel in de muur zou trekken.

Mijn vraag is bestaat dit daadwerkelijk en is het resultaat aanzienlijk beter? Met andere woorden, blijft de structuur voldoende behouden?
 

Dingena

  • #2
Bij het verven van een oppervlakte zal er altijd een laagje verf achterblijven. De betere latexen (proffesionele) kan je makkelijker verdunnen (met water) zonder gelijk afgestraft te worden. Maar een latex die geen laagje achterlaat is er niet.

Verf kan alleen in een ondergrond trekken als de ondergrond zuigend is, dit heeft niets met de verf te maken die je aanbrengt maar alles met het oppervlakte. Helaas als de muur zo zuigt dat je verf in het oppervlakte verdwijnt, dan is een geen egale dekking van de verf, dus krijg je een vlekkerig geheel.

Er is het advies gegeven om de latex te mengen met voorstrijk, dit is een middel die de zuiging opheft! Het is dus niet mogelijk om een zuiging op te heffen en tegelijkertijd te verlangen dat de verf in de muur trekt.
Maar goed dit soort bakerpraatjes worden wel meer verspreid, de een ervaart het zus de ander zo..

Als een gestructuurde ondergrond geverfd wordt zal er dus altijd een laagje verf te zien zijn, hoezeer dit de structuur aantast dat ligt aan hoe diep de structuur nu is en welke verf je gebruitk. Ga naar een verfspeciaalzaak en laat je goed voorlichten! Zij zullen je dan een verf meegeven die geschikt hiervoor is. Er zijn zoveel geschikte verven dat het geen zin heeft deze hier allemaal te noemen. Elke verfspeciaalzaak heeft ze in huis.

Succes!
 

Hrv1972

  • #3
Bedankt Dingena,

Ik zal me beter laten voorlichten bij de vakman. Heb inmiddels begrepen dat Latex ook een meer "vullende"verf is en dat er dus inderdaad betere alternatieven zijn waardoor de structuur beter behouden blijft.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #4
Beter is om direct in de "juiste" kleur te stucen... :P
 

Hrv1972

  • #5
Dat behoeft enige uitleg....

Ik heb een hele lieve vriendin, die wil ik ook eht niet kwijt, maar tot nu toe veranderen de kleurstellingen dagelijks.

Dus, om zeker te zijn dat de stucadoor niet iedere vierkante meter met een andere emmer aan de slag moet, zal ik toch waarschijnlijk een en ander moeten schilderen.

Of dat, of oorlog thuis, of vriendin eruit......
De laatste twee zijn overigens geen opties :-)
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #6
:lol:

Waarom denk je dat ik voor dat beroep gekozen heb?
:wink:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Laat je vriendin de eerste m2 stucen, daarna is alles bespreekbaar. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu