Gespachtelputzte oranje muur verven.

Dennhuizer

  • #1
Ik ga mijn oranje gespachtelputzte muur licht grijs verven. Hoe kan ik het best te werk gaan? Moet ik de muur eerst netjes afnemen/schoonmaken om vervolgens te gaan verven? Moet ik hem eerst wit maken om een paar dagen later met grijs er overheen te gaan? En wat voor soort verf kan ik het best gebruiken?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Spachtelputz is er in veel varianten. Grovere oppervlakken met bijvoolbeeld nicotineaanslag isoleren met een isolatie muurverf. Schoonmaken van dergelijke oppervlakken is geen doen met een doek of schoonmaakschuurspons. Laat u dit na, dan kunnen nicotinevlekken doorslaan in de eindlaag als bruine verkleuringen.

Hierna kunt u met een schrobvaste muurverf de putz rollen met een langharige vachtroller. In de praktijk gebruiken we nog wel de blokwitter om alles goed op te vullen en rollen daarna het oppervlak na.

Is de spachtelputz redelijk schoon, dan eerst een verdunde laag muurverf als grondlaag aanbrengen, en de eindlaag zoals boven beschreven.
 

BeeJee78

  • #3
Ik heb bijna dezelfde situatie, bij ons zijn de muren donkerrood.
Er is in huis gerookt, maar ik zie geen vlekken.
Is het dan nog steeds verstandig om isolatie muurverf aan te brengen (voor de zekerheid)?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Maak dan eerst een proefstukje op een on- opvallende plaats en beoordeel het opgedroogde resultaat. Als referentie kunt u een plankje of stuk karton met muurverf uit de zelfde pot erbij houden om kleurverschil te onderscheiden.
 

BeeJee78

  • #5
Kan je daarmee zien of er nicotinevlekken aanwezig zijn?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Nicotinevlekken zorgen voor een bruine verkleuring.
 

BeeJee78

  • #7
Oke bedankt heren!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu