Spachtelputz verven wat voor verf

Zargo

  • #1
Beste lezer,

Ik ga binnenkort verhuizen. De muren van het huis zijn voorzien van spachtelputz. Ik wil heel licht het gehele huis opnieuw verven, want achter de weggehaalde schilderijen zie je toch ietsies kleurverschillen. Ik heb eigenlijk twee linker handen, maar wil toch proberen om het hele huis zelf te verven, inclusief plafond (ook spachtelputz achtig), ik wil natuurlijk op de muren en het plafond spachtelputz behouden. Mijn doel is om enkel een fris kleurtje opnieuw geven, was al wit wordt weer wit.

Wie o wie kan mij vertellen wat voor verf ik moet nemen en hoe ik te werk moet gaan. Moet ik hiervoor een roller gebruiken of een blokkwast?

In afwachting op een plan van aanpak(stappenplan). Een gouden handdruk voor diegenen die mij kunnen helpen.

Alvast dank.

Zargo
 

EdP

  • #2
Spachtelputz kun je met gewone muurverf (latex) verven. Wat mij goed beviel i.v.m. het ruwe oppervlak: opbrengen met blokkwast, daarna nog uitrollen met vachtroller.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb het gewoon alleen met de vachtroller gedaan, eveneens met een gewone (wat betere soort) latex. Er gaat íéts van de structuur verloren, maar niet veel.

Eventueel de eerste laag ietsje verdund doen, twee lagen zijn meestal wel nodig, óók met de zgn. superwit latex. Dit omdat je altijd wel een paar gaatjes van de structuur mist, en dat zie je pas na droging!
 

Zargo

  • #4
Bedankt voor de info's!!!!

By the way, zijn er regels bij het verdunnen? Hoe te verdunnen en hoeveel water erbij?

Kees jij zegt dat ik nadat ik de eerste laag heb geplaatst (met verdunning) dat ik er de tweede keer ook eroverheen moet. Moet ik deze set van verf ook gaan verdunnen?

In afwachting op je reactie.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Het is een kwestie van gevoel: gaat het niet lekker in de hoekjes en gaatjes, dan doe je er wat water bij, met als gevolg iets minder dekking.

In principe hoeft het verdunnen voor de tweede laag niet. Gewoon proberen, verdiun niet in één keer je hele emmer latex, maar probeer eerst met een beetje in een aparte bak...

Enne: niet te veel verdunnen hoor, kijk even op de gebruiksaanwijzing.
 

Lesbombes

  • #6
Het beste is om je muurverf te verdunnen met een latex-voorstrijkmiddel dit i.v.m. zuiging ondergrond. Je voorkomt hiermee dat er teveel bindmiddel in de ondergrond dringt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu