Smallere palen in paalpunthouder

MHG

  • #1
We willen in onze tuin 2 schermen van 1.80 mtr breed gaan plaatsen, alleen kom ik een cm of 5 in de breedte tekort om 3 palen van 68x68 met 2 schermen te zetten. Nou had ik het volgende idee. In plaats van 3 x een 68x68mm paal in de paalpunthouders te zetten, zet 1x een 68x68 (tussen de schermen) en 2x een 44x68 (op de uit einden zeg maar). De bedoeling is dat het een beetje een alternatief wordt voor een muurtje van stapelblokken.

Ik zou de 44x68 dan op de volgende manier in de 70x70 paalpunthouder willen plaatsen.



Korte uitleg bij het bovenaanzicht:
Een 70x70 paalpunthouder in de beton zetten. Aan de zijkant van de houders zitten links en rechts altijd 2 gaten boven elkaar. Deze gaten boor ik door de paal heen. Dan een bout met een chassisring of iets dergelijks erdoor, aan de andere kant van de paal zou dan ook een ring komen, samen met een borgmoer. Eventueel zou ik dan naderhand de overgebleven ruimte in de houder nog op kunnen vullen met cement of beton. De schermen die ertussen komen worden ingekort, waardoor ze maar ongeveer 50 cm hoog zijn en daardoor dus ook mider wind zullen vangen.

Graag zou ik jullie mening horen over de manier waarop ik de 44x68 palen in de 70x70 houders wil gaan plaatsen.

BVD
 

Tiho

  • #2
24 mm. wordt onderin wel erg krap sleutelen.

Kun je er niet een latje van 24 mm naastslaan of iets anders?
 

MHG

  • #3
De krappe ruimte is het probleem niet, dat valt altijd op te lossen. Latje of blokje van 24mm ernaast slaan is ook een mogelijkheid.

Hamvraag blijft dan nog, op welke manier dan ook of het stevig genoeg is.
 

Sjaan Smit

  • #4
Paalpunthouder achterwege laten en gewoon in beton storten die palen....
 

Tiho

  • #5
Als de paal niet in de houder kan bewegen is dat in ieder geval stevig genoeg. Zeker met zo,n laag hek.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
Smallere paal in paalhouder zetten, klosje ernaast (wat precies in de overgebleven ruimte past) en dan de paal en het klosje gewoon doorboren en vastzetten met 2 slotbouten.

Op de manier van het tekeningetje is het minder stevig, aangezien de gehele paal (dus daarmee ook het scherm wat wind vangt) maar aan 1 zijde van de paalhouder vastzit.
 

MHG

  • #7
Dat lijkt me inderdaad de beste optie. Had er nog niet eens aan gedacht om er een klosje naast te doen en dan door en door een bout er doorheen te doen. Bedankt voor de tips allemaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu