Betonpalen verstevigen schuurtje ??

Ijsselg

  • #1
Op mijn nieuwe moestuin staat een houten schuurtje. Vier grondpalen met planken rondom ertegen. De palen zitten inmiddels 8 jaar in de grond - en zullen onder de grond verrot zijn.

Wat ik van plan ben (en is dat een goed idee?). De vier palen zijn in het schuurtje zichtbaar. Ik graaf een gat en plaats een PVC buis van 70mm 60 cm in de grond, 40 erboven. Het gat iets dieper dan die 60 cm. Ruim boven de grond met bouten aan de bestaande palen monteren. Dan beton storten door de buis. Onderaan loopt de beton wat breed uit in het gat. Alles laten uitharden. Moeren op de bouten straks aandraaien zodat de bestaande houten palen bevestigd zijn aan betonpalen met een betonvoet. En het gat weer dichtmaken met grond. Is dit een goed en werkbaar idee?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Ik ben bang dat de 70mm buis te dun is om voor voldoende stevigheid te zorgen en dat je naar een grotere dikwandige moet of wat anders moet bedenken.
Mijn advies zoek even wat kunststof palen (van het soort wat je vaak ook op hoeken van een straat ziet staan) en plaats die. Wel iets duurder maar minder werk en die breken niet en rotten ook nooit weer.
 

Willem52

  • #3
Zou liever een grotere pvc nemen, bijvoorbeeld 110 mm. Is het niet mogelijk om de pvc direct onder de paal aan te brengen door eerst de paal in de grond te verwijderen.
 

De Haan

Specialist Planten en Tuinen
  • #4
Heb je gecontroleerd of de palen wel verrot zijn?
Als er een goede kwaliteit paal gebruikt is dan kan het misschien nog wel 10 jaar mee.
 
  • Like
Waarderingen: Ijsselg

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu