Sluiting na wijziging elektra

Maurits

  • #1
Ik heb een klein probleem.

Door verbouwing van de badkamer hebben we de elektra verlegd voor de lichtpunten. In de badkamer hebben we de beschikking over 2 lichtpunten welke allebei apart aan en uit te zetten zijn. We hebben een schakelaar geplaatst met 2 schakelaars en een geaard WCD er bij in.

De Fase hebben we op het WCD aangesloten en de Nul en Aarde ook. Toen hebben we de fase van het WCD op de schakelaars aangesloten en vandaar met twee schakeldraden naar de twee verschillende lichtpunten gegaan de Nuldraden van de lampen hebben we rechtstreeks aangesloten op de centraaldoos.

Het resultaat is dat de twee lichtpunten werken zoals het hoort en dus onafhankelijk van elkaar aan en uit kunnen. Maar zodra we een stekker in de WCD doen dan knalt de aardlekschakelaar er uit.

Wat kan er aan de hand zijn?
 

EdP

  • #2
Vraagje: gebeurt dat als je een bepaald apparaat inplugt, of om het even wat?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik denk dat van de betreffende wcd aarde en nul verwisseld zijn, of al ergens eerder!
 

Ronald42

  • #4
Klusidee Kees schreef:
Ik denk dat van de betreffende wcd aarde en nul verwisseld zijn, of al ergens eerder!
Dat is ook mijn gedachte. Tenzij het aan het apparaat ligt. De verwisseling zit mijn inziens bij de WCD, eerder denk ik niet omdat de verlichting naar behoren werkt.

Ook heb ik een x gehad dat door het insteken van de stekker de nul net tegen de aarde aankwam. De aangestripte stukken staken veel te ver door.
 

Maurits

  • #5
Het maakt niet uit wat voor apparaat ik er op aan sluit alles wat ik er op aan sluit knalt er uit. Ik ga nu jullie tips opvolgen door te kijken of nul en aarde elkaar niet raken en of de boel niet ergens verwisseld is.

Alvast bedankt en ik zal laten weten wat de oorzaak was.
 

Maurits

  • #6
De oplossing van dit leuke probleem.

Één ding heb ik geleerd deze tijd, als je hulp krijgt blijf er dan bij. Na zoeken aan de hand van jullie tips ben ik er achter gekomen, dat de sluiting werd veroorzaakt door het feit dat de nul draad van een andere groep was.

Dus toen viel het kwartje. Dit kan niet en het mag ook niet daar je dan verschillende groepen in één buis krijgt. Nu is alles mij duidelijk en kan ik de boel zonder hulp gaan veranderen.

Iedereen bedankt voor de hulp.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu