Slotje monteren op aluminium deur

Ns1207

  • #1
Ik heb in een nieuwbouwhuis 2 naar binnen openslaande aluminium deuren. Tijdens de bouwperiode zijn er al meerdere ontwricht en geforceerd. Ik wil graag 2 schuifpui slotjes monteren die in de vloer vallen om het e.e.a. iets lastiger te maken.

Hoe kan ik zoiets in aluminium schroeven, kan ik überhaupt iets op een aluminium deur monteren, is zoiets hol van binnen of is er iets speciaals voor te krijgen?
 

Amdusias

  • #2
Met zelftappers kun je dingen vast schroeven om aluminium, of anders wel met popnagels .

De deuren zijn deels hol, maar let wel op de plekken waar het glas zit, en waar de slot zit, dat je daar dus niks kun bevestigen.
En als ik glas zeg, dan bedoel ik de sponning rondom....
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Deze slotjes zijn er in verschillende uitvoeringen en worden ook wel raamoplegslotjes, oplegbijzetslot of drukknopslotjes genoemd.
Inderdaad is het gebruik van zelftappers de meest aangewezen methode, let wel op hé dus geen spaanplaatschroeven maar zelftappers.

Let er bij het plaatsen goed op dat ze in 1 keer goed zitten "even verzetten" resulteert meestal in slotjes die niet vast zitten en telkens weer los rammelen.
Hou er verder rekening mee dat op de hoeken van aluminiumdeuren vaak hardmetalen of ijzeren hoekstukken zijn gebruikt waar je geen zelftapper in kunt krijgen.

Verder zijn er vaak profielen gebruikt met allerlei verstevigingswandjes ga je boren en kom je net op de rand van zo'n wandje dan wil je boor wel eens weglopen.

suc6

Gerrit Bakker
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu