Slot verkeerd om

System7

  • #1
De originele schuurdeur is ooit vervangen door een type dat andersom heeft gedraaid, oftewel wat nu de buitenkant is was vroeger binnen. Ik heb er net een nieuw slot met cilinderslot ingezet maar loop nu tegen het probleem (al is het niet ernstig) dat het slot ongelijk in de deur zit; doordat de sluitplaat aan de buitenkant dikker is dan die aan de binnenkant krijg je onderstaand effect:



Het slot werkt gewoon goed maar ik vind 't er niet zo mooi uitzien. Nu zou ik de sluitplaten kunnen omdraaien maar dan komen de bouten aan de buitenkant te zitten. Op zich lijkt me dat niet eens zo'n groot probleem want ook al draai je die los dan nog zit het slot vast toch? Of kan ik dit beter niet doen c.q. het anders oplossen?

Dank alvast!
 

Lichtpunt

  • #2
Heb je al geprobeerd de cilinder om te draaien,
als dit geen oplossing bied kun je ook een langere cilinder aanschaffen.
 

System7

  • #3
Volgens mij zit het gat waar de slotbout in vastzit precies in het midden van de cilinder, dus gaat omdraaien waarschijnlijk geen zin hebben. Er zit ook een boorbeveiliging op - een minuscuul gaatje - dat volgens de montagehandleiding persé aan de buitenkant moet zitten.
 

Lichtpunt

  • #4
Meet de lengte van de cilinder eens op en probeer met info of optie 2 wat is.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Dit is veiligheidsdeurbeslag tegen inbraak. Het idee erachter is dat de cilinder nooit buiten de slotplaat uitsteekt. Hierdoor kan er geen tang of sleutel worden opgezet om de cilinder te breken en zo het slot te openen.

Zoals het hier gemonteerd zit werkt het dus in principe goed. Nooit de schilden omdraaien zodat de schroeven aan de buitenzijde komen. Daarmee doe je de werking van het veiligheidsbeslag teniet. Je kunt dan het schild verwijderen en alsnog de cilinder breken.

Je zou eventueel een iets langere cilinder kunnen plaatsen zodat deze iets verder naar voren komt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu