Slot op badkamerdeur

Pim376

  • #1
Hallo allemaal!

Ik heb momenteel een gewoon badkamerslot op de badkamerdeur zitten, maar ik wil het nu zo maken dat je met een sleutel de badkamerdeur van buiten op slot kan zetten en van het slot kan halen. Het liefste zou ik aan de binnenkant wel gewoon de "draaiknop" houden, maar het is geen ramp als dat ook met een sleutel zou moeten.

Ik heb een foto van de deur bijgevoegd. Is het mogelijk om hier een simpel slot met sleutel in te zetten zonder verdere gaten in de deur te maken?




Kan iemand advies geven over hoe ik dit het beste kan aanpakken?

Alvast erg bedankt!
 

Densch

  • #2
Ik kan het op de foto niet goed zien, maar uitgaande van dat het een houten stompe of opdekdeur is.
Kun je dit slot gewoon verwijderen voor een standaard kastslot met krukgat.
Met de ronde knop kun je dan de deur blijven bedienen en met de kastsleutel kun je het slot bedienen. Let er wel op dat je ook nieuwe schilden nodig hebt.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Als het van binnen met een knop moet en van buiten met een sleutel dan zou een cilinderslot met knopcilinder toepasbaar zijn. Let wel op, in een noodgeval is de deur dan alleen van buiten te openen met de sleutel (waar ligt die). Er moet dan wel een gat in de deur bijgemaakt worden en een paar nieuwe schilden. Eea is geen standaard oplossing. Is een vrij bezet slot met grote rozet aan de buitenkant geen optie?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu