Slimme thermostaat icm aan/uit thermostaat

Klus-Bas

 • #1
Kan ik tegelijkertijd een slimme thermostaat en een aan/uit thermostaat aansluiten op onze Nefit Trendline II Aqua power plus?

De situatie:
- beneden: vloerverwarming, gestuurd met Honeywell aan/uit thermostaat. Deze wil ik vervangen door een slimme thermostaat
- boven: 3 slaapkamers met radiatoren met simpele knoppen (geen thermostaat knoppen) en de badkamer met thermostaat knop. Tevens stellen we de temperatuur boven in met een draadloze&verplaatsbare Honeywell thermostaat. Normaal staat deze thermostaat in de badkamer. Als we op 1 van de slaapkamers willen werken, zetten we de draadloze thermostaat in die kamer

Beide thermostaten zijn op de aan/uit van de cv ketel aangesloten.

Wat ik wil:
- slimme thermostaat
- boven en beneden apert te schakelen

Hoe kan ik dit het beste oplossen?
Kan ik tegelijkertijd een slimme thermostaat en een aan/uit thermostaat aansluiten op onze cv en deze beide hun werk laten doen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Een slimme tnermostaat is net zo dom als alle andere thermostaten. Oftewel deze kan of ot aansturen of aan uit
  U kunt dus uw "slimme" thermostaat ook gewoon via het aan uit contact aansluiten
   
  • Like
  Waarderingen: Krunnie en Degooijer

  Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #3
  Wat versta je onder een "slimme" thermostaat? Veel leveranciers van thermostaten die geprogrammeerd kunnen worden (niks bijzonders!) of via de smartphone geregeld kunnen worden (inmiddels ook niets bijzonders!!) zetten vaak het woordje "slim" voor hun product.
  M.i. is alleen de marketing voor die thermostaten slim: voor de rest doen ze echt niets bijzonders.
  De argeloze consument denkt al snel, dat "slim" beter is en trapt regelrecht in dat soort marketingvallen!

  Een waar komt het idee vandaan dat die "slimme" thermostaten geen aan/uit thermostaat kan zijn?? Er zijn talloze aan/uit thermostaten die ook programmeerbaar zijn en op afstand bediend kunnen worden.

  Je kunt een aan/uit thermostaat niet tegelijk op 1 ketel aansluiten met een modulerend of OT type (tenzij die ketel daarvoor geschikt is, maar dat zijn er momenteel nog maar weinig)

  Even googlen op "etageregeling" en je vindt al snel "slimme" oplossingen.
   
  • Like
  Waarderingen: Krunnie

  stefan9

  • #4
  Naar mijn mening is de beste oplossing om op alle radiatoren een thermostatisch ventiel te plaatsen en dan per ruimte een thermostaat te gebruiken die de ventielen in die ruimte aanstuurt. Je kunt dan elke ruimte afzonderlijk verwarmen.
   
  • Like
  Waarderingen: Degooijer

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu