Slechte muur afwerken met multiplex

KlusserJR

  • #1
Hallo,

Ik heb een muurtje dat momenteel is voorzien van spack. De onderlaag lijkt voorheen niet goed te zijn opgezet (oud huis) en nu komt de boel los. Wij willen de wand graag egaal afwerken en het liefst zonder te stucken enz..

Is het mogelijk om bijvoorbeeld de muur af te werken met 9 mm multiplex (we willen dit deel ook zijdeglans aflakken) direct op op de muur?

Zo ja, hoe kan ik dit het beste bevestigen? Ik zat eerst te denken aan lijmen maar wil niet heel de muur insmeren met lijm.

Graag jullie ideeën :)

Alvast bedankt en met vriendelijke groet.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Bezin eer je begint. Waarom zouden ze gipsplaten hebben uitgevonden.
Goedkoper, platen werken niet daarom kan je een wand maken die naadloos is en vooral vlak blijft. je zal met multiplex moeten afwachten hoe je wand zich door vocht en warmte gaat gedragen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Buiten dat is een dergelijke (dun) multiplex laag ook nog eens behoorlijk brandgevaarlijk. Dat brandt echt als fakkel.

Gipsplaat is daarentegen behoorlijk brandveilig.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Ook een gipswand moet je glad afsmeren om deze egaal te krijgen. Ik denk dat al met al een stucadoor goedkoper is, en zeker een mooier eindresultaat geeft.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Waarom. De platen zorgvuldig vastschroeven zodat je minder werk hebt om de schroefgaatjes te vullen. Wel een heel goede vuller kopen, veel van deze produkten krimpen.
Om iets op de gipsplaten te zetten is veel keus, de naden laten zoals ze zijn. Bij multiplex krijg ook schroefgaatjes en naden te zien.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Wat voor muur is het? (buiten/binnen/spouwmuur)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu