Slagschroevendraaier of toch schroefboormachine

Ducky

 • #1
Heb je eigenlijk nog een schroefboormachine nodig als je een slagschroevendraaier koopt? Als ik eentje hiervan bestel:wat is dan het nut van een gewone schroefmachine? Wat ik lees aan informatie is vooral dat een slagschroevendraaier veel krachtiger is door die slag. Maar misschien is het dan wel goed om een OSB plaat op balken te schroeven maar niet om ikea kastjes in elkaar te zetten.

Kortom, heb ik toch beide nodig of is één van de twee voldoende?

Link verwijderd: Mod
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Millew

  • #2
  Met een schroefboormachine kan je zowel boren als schroeven.
  Met een slagschroevendraaier kan je alleen schroeven, tenzij het slagmechanisme uitschakelbaar is.

  Verder zijn slagschroevendraaiers vooral geschikt voor lange dikke schroeven en natuurlijk bouten en moeren. Kleine schroefjes ermee indraaien vergt een heel gevoelige vinger. Het toerental en aandraaimoment (ook al is dat variabel) ligt een stuk hoger dan een gewone schroefmachine.
   

  Tiho

  • #3
  Bovendien is de opname van de slagschroevendraaier 1/4" zeskant. Een schroefbitje past daar heel mooi in, maar een boor dus niet. Mogelijk zijn daar dan weer adapters voor.

  Vaak worden ze ook als set aangeboden volgens mij.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Kleine schroeven draai ik er ook wel mee in, maar bv. in gipsplaat is het niet handig met een slagding. Ook schroeven in pluggen draaien is niet handig. Eigenlijk gebruik ik hem dus alleen om te schroeven in hout.
   

  Boudewijn 033

  Specialist Verwarming
  • #5
  Voo rhet schroeven gebruik hem in mijn werk overal voor, waar ik normaal de gewone accu boor voor zou gebruiken. ook schroeven in pluggen.
  zelfs met het juiste dopje gebruik ik hem voor houtdraai bouten.
  zou hem niet meer willen missen

  groeten b
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu