Vergelijk accuboormachine-slagschroevendraaier

Fritske1978

 • #1
Hallo,

Ik ben bezig met een flinke verbouwing, waarbij ik nogal wat moet schroeven. Nu heb ik een vrij nieuwe accuboormachine van 14 V, die nogal wat moeite heeft met 6*100 schroeven en groter, hij trekt het goed, maar na een paar schroeven is de accu al leeg.
Ik heb ook een 18V machine geleend, die trekt het makkelijk, maar vind ik nogal zwaar om de hele dag mee op een trap en moeilijke plekken te werken.

vandaar loop ik met het idee een lichte 10V slagschroevendraaier te kopen. ik zag een mooie aanbieding. Max. koppel van deze machine is zelfs iets hoger als die van de 18V accuboormachine. Maar ik heb totaal geen ervaring met een slagschroevendraaier, en kan ook niks lenen in mijn omgeving.

Ik weet dat een merk adviseren niet mag op deze site, maar kan iemand me adviseren wat ik beter kan kiezen, een lichte 10V accuslagschroevendraaier, of een zware 18 V machine. Het is dus alleen voor schroeven, voor het boren etc heb ik altijd nog mijn "oude" machinepark ;-)

merken verwijderd - mod
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  10 volt, zal 10,8 volt zijn, slagschroevendraaiers zijn veel te licht voor zwaar werk en veel schroeven.
  De meeste machines zijn 18 volt, door de moderne accu's zijn ze niet veel zwaarder dan de oudere machines.
  De verschillende profi merken verschillen niet veel van elkaar qua kwaliteit, kies er gewoon eentje die lekker in de hand ligt en licht is, daar zit namelijk wel verschil in.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu