Slaapkamer isoleren tegen geluiden van buiten?

Bamboe91

 • #1
Hallo, ik woon in een hat-woning. deze huizen lijken wel van papier gemaakt zo gehorig. van de buren (boven,onder en zij) heb ik weinig last. ik woon 1 hoog en ik heb vaak last van geluiden vanaf de parkeerplaats en andere huizen die harde muziek draaien. omdat de huizen in een L vorm staan weergalmt alles lekker door. hoe kan ik mijn slaapkamer (grenzend aan de portiek, dus parkeerplaats) wat geluidsdichter maken? ik heb hier namenlijk totaal geen verstand van. maar ik enk dat het komt door mijn raam dat die mogelijk niet dubbelglas is en waarschijnlijk niet meer perfect in het kozijn zit. woning is uit 82. bij voorbaat dank.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kaajee

  • #2
  Je geeft zelf het antwoord al......... :D

  Dubbel en passend glas nemen.......
   

  MvanV

  • #3
  Dubbel glas met 2 in dikte verschillende lagen. Vraag meteen HR++ dat is 5* meer warmteisolerender voor paar tientjes meer.

  Ook goede optie is binnen een voorzetwand van zware steenwol/glaswol aanbrengen met daartegen aan een afwerking van gipsvezelplaat. Dat is zeer geluidswerend als constructie.
  Andere isolatiematerialen helpen minder tegen geluid.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu