Slaapkamer buitenwand isoleren

Jvdwww

  • #1
Goededag,

wij hebben in de slaapkamers, onder onze ramen, een betonnen gevel plaat zitten (die eruit ziet als een grote grind tegel).
Die plaat is ongeveer 10 cm dik beton, geen spouw dus.

De vorige bewoner heeft er 2 cm glaswol + spaanplaat tegen aan gemaakt. (Zie foto)

Ik denk dat het meer helpt om hier 5 a 10 cm tussen te zitten en dicht te maken met gipsplaten. Alleen moet dan ook de verwarming van de muur, nieuwe leidingen etc.

dus voordat ik begin, denken jullie dat het gaat helpen om 5 cm dik glaswol tegen die muur te maken om de kou buiten te houden?
De verwarmingen staan nauwelijks aan in de winter, alleen om de koude muur te compenseren.

alvast vriendelijk dank

1630AE55-E047-4F9F-8B83-3629E1B25A22.jpeg C1C8E7AB-6BA5-484E-AD2E-157B75B4610C.jpeg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Graag een iets nauwkeurige opsomming van de gebruikte materialen. Ook zou er een loze ruimte met iets van ventilatie achter de betonnenplaat moeten zijn.
Isolatie voorzien van alu cachering kan een keuze zijn die iets eenvoudiger werkt in verband met de dampremmende eigenschappen van de cachering.
Laat je niet op het verkeerde been zetten dat beton kouder aanvoelt dan andere materialen in die zone van de muur. Beton heeft een hogere warmte geleiding waardoor het kouder aanvoelt.
 

Vistuig

  • #3
Betere isolatie gaat altijd helpen, of je het op zo'n oppervlakte ook echte merkt verwacht ik van niet. Je zou er een ook pir platen in kunnen zetten en dan de muur gelijk maken met de muur aan de zijkant.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu