Slaapkamer --> Badkamer

Marit

  • #1
Wij zijn op dit moment druk bezig met het zoeken van een koopwoning. We hebben een hele leuke te koop zien staan maar deze heeft een hele kleine en oude badkamer (1,00 bij 2,00 meter) Nu willen wij de naastgelegen slaapkamer (3,50 x 2,70) eventueel ombouwen tot badkamer.

Heeft iemand hier ervaring mee, en kan mij daar wat meer over vertellen?
En hoeveel tijd zal zoiets in beslag nemen om de badkamer te realiseren?
(De bedoeling is eventueel: een douchecabine, dubbele wastafel, Whirlpool ligbad en een toilet)

Alvast bedankt! :cool:
 

Ronald42

  • #2
Ik heb (niet bij mij zelf) ook zoiets eens gedaan alles is mogelijk maar het kost wel wat. één van de blangrijkste dingen om op te letten is; "Kan je weg met de toilet afvoer?" (/) 110mm.

Let ook op of de vloer van de betreffende kamer wel beton is. In oude huizen is dit vaak hout dan moet je dus met zwaluwplaten en beton aan de slag.
 

Jacovrie

  • #3
Toch een correctie Ronald, de afvoer van een WC is 110 mm. Zelf nooit deze verbouwing gedaan.

Mocht het wel zover komen, dan zou ik werken met voorzetelementen (bijv. Geberit). Voor wastafels en WC zijn er elementen die je voor de bestaande muren zet en waar toilet en wastafel afvoer e.d. op bevestigd worden.

Je kunt dan gewoon voor de bestaande muren afvoeren, koperbuizen e.d. aanleggen en later wegwerken. Scheelt veel hak en breekwerk. Is wel duurder, maar verdient zichzelf toch in mijn optiek weer terug.
 

Arie

  • #4
Hallo,

Let erop als je de muur tussen de "oude" en "nieuwe" badkamer wil verwijderen dat het geen draagnuur is anders moet deze ondersteund worden.

De tijd die het in beslag neemt is moeilijk te beoordelen, laat je het door profs doen of doe je het helemaal zelf. maar in het snelste geval ben je nog zeker 2 weken kwijt denk ik.

Zelf heb ik er 2 mnd over gedaan :(
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu