Extra badkamer maken aan slaapkamer

Bullseye1977

  • #1
Ik heb al veel gelezen op het forum en op internet maar ik kan toch niet vinden wat ik zoek. Ik wil een extra badkamer maken aan de slaapkamer en heb wat vragen over de afvoer.

in de ruimte is nu helemaal geen afvoer. De ruimte is op de eerste verdieping en precies eronder heb ik een ruimte om een toilet te maken (dit extra toilet op de begane grond is nooit gemaakt). Mijn idee is om de afvoer van die ruimte door te trekken naar boven. Dus een gat boren in de betonvloer zodat ik daar een aansluiting kan maken.

Nu is mijn vraag. Kan ik alles zo aansluiten zoals in mijn schema. Ik heb daar geen standleiding of iets dergelijks. Gaat dit problemen geven in de afvoer? leegzuigen van de sifons? en zo ja wat moet ik dan doen om dit werken te krijgen

Ook heeft de vloer een 5cm cementdekvloer en dan beton.
Is het verstandig om de vloer op te hogen met cellebeton (water bestendig) en die 5cm dek vloer te verwijderen waar de leiding komen zodat ik de leidingen kwijt kan. Of is het normaal om het beton geheel weg te bikken voor deze leidingen.dit is het uiteidenlijke idee

 

Bullseye1977

  • #2
Iemand een idee?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Leidingen niet inkappen in de betonvloer, in de smeervloer mag wel.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Standleiding maak je onder / dicht bij het toilet, zodat je niet met 110 horizontaal hoeft te gaan. Overige afvoeren met een 75 mm verzamelleiding aansluiten op de standleiding. Ivm de hoogte van de douche en het afschot betekent dit vaak een 2e gat door de vloer (naast de 110 mm standleiding), en deze 75 mm onder het plafond van de benedenverdieping aansluiten op de standleiding.

Denk ook aan de ontluchting naar het dak!
 

Bullseye1977

  • #5
Bedankt voor je reactie. Moet ik dan het gat wat ik boor in mijn vloer naar beneden ook omhoog door mijn plafond om daar een standleiding van te maken? helemaal naar mijn dak?

Als ik standleiding maak bij mijn WC maak kom ik in de eetkamer uit?

En de beluchting gaat dat altijd naar je dak?

De dekvloer is maar 5cm dus ik zal mijn vloer moeten ophogen als ik het beton niet mag weg bikken voor een leiding. de vraag is alleen of dat maar 5cm moet ov 7cm ivm 110cm wc afvoer
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Wat voor betonvloer heb je? Niet in alle vloeren kan je een (110mm) gat zagen.
 

Bullseye1977

  • #7
Mijn vloer is een gestorte betonvloer gewapend. Het huis is van 2003.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Je moet toch echt weten wat voor type vloer. Een breedplaatvloer heeft ook nog wel eens voorspanwapening erin. Je kan een de constructeur van de vloer vragen of het gat kan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu