Sizzend geluid en pompend geluid door cv installatie?

Euiten

  • #1
Ik hoor al geruime tijd een hoog sizzend geluid in huis en vooral sinds de verwarming weer aan is ook het geluid van een apparaat. Dat laatste is vooral s nachts als mijn verwarming uit staat. Het lijkt wel het geluid van de verwarming in werking maar als ik bij de cv installatie sta is hij niet in werkingen en ik hoor het ook als ik de stekker eruit heb gehaald. Er is al door een monteur naar de installatie gekeken en er zijn instellingen aangepast verder zou er niets mee zijn. Maar ik hoor het nog het lijkt zelfs wel harder geworden ook nu alles door de koude meer moet werken. Nu ben ik zelf gaan onderzoeken en kom uit dat er iets of met de pomp of de ventilator van de rookgasafvoer kan zijn. Kan dat kloppen? En wie kan ik erbij halen om daar iets mee te doen. Er is al meerdere keren naar gekeken en dan wordt gezegd dat alles goed is.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Maak eens een filmpje zodat we het kunnen horen/zien.
 

Euiten

  • #3
Helaas lukt het mij niet het geluid op te nemen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Dan zou ik nogmaals een installateur laten komen. Dit valt voor ons zo niet te beoordelen.
 

Lampje45

  • #5
Euiten schreef:
ik hoor het ook als ik de stekker eruit heb gehaald.
Dan kan het toch niet uit de kachel komen?
En zal je het elders moeten zoeken.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #6
Stroomt er niet ergens water wag bijvoorbeeld onder de ketelmvia de inlaatcombinatie, controleer anders de watermeter eens of deze wel stil staat
 

Euiten

  • #7
Ik heb naar de watermeter gekeken en die staat stil. En inderdaad zou het logisch zijn dat het niet meer hoorbaar is met de stekker eruit. Maar ik heb ook wel eens begrepen dat dan toch door de rookgasafvoer geluid kan komen . Zou dat inderdaad kunnen ?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #8
Ook geen ventilatiebox of wtw unit bij de ketel hangen of iets van een vloerverwarmingspomp
 

Euiten

  • #9
Er hangt inderdaad een mechanische ventilatiebox naast maar daar heb ik de stekker al voor langere tijd uitgetrokken.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #10
Heb je een zone regeling en/of zijn er radiatoren die automatisch afsluiten waardoor je stromings-
geluiden hoort die je als een sissend geluid ervaart?
 

Euiten

  • #11
Ik heb geen zoneregeling maar heb niet altijd alle radiatoren open . Maar nu wel en er is geen verschil. Geluid is moeilijk te omschrijven maar iemand omschreef het als het gas wat hoog open staat op het vuur. Ik blijf zelf toch steeds meer denken dat er iets met de rookgasafvoer is. Maar of die zulke geluiden kan veroorzaken?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #12
Hoofdkraan water en gas dicht, en hoofdschakelaar elektra uit. Hoor je dan bij windstil weer nog steeds geluiden dan komt het van buiten of van tussen de oren.
 

Euiten

  • #13
Tussen de oren niet wordt ook door andere gehoord en ben zelfs voor zekerheid naar KNO geweest. Ook alles al dicht en uit gehad maar hoor het nog. Buren ook al stekkers eruit gehaald. Je hoort het echt heel duidelijk in huis en lijkt niet van buiten te komen. Hoopte op mogelijkheid rookgasdoorvoer. Het is echt een raadsel.
 

Onderhoudtje

  • #14
Woon je toevallig in een flat of appartement?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #15
Als alle toevoer dicht staat én er is geen wind dan weet je 1 ding zeker. Het komt van buiten.
 

Euiten

  • #16
Ik woon een na laatste in een rijtjeshuis van acht. Als het van buiten komt echt de vraag waarom komt het zo duidelijk bij mij binnen en waarvan . Ik woon hier al jaren en nooit last gehad. Het begon heel zachtjes maar wordt steeds harder. Het is een tijdje nadat het hele rijtje een nieuwe rookgasdoorvoer en cv installatie hebben gehad begonnen.
 

Onderhoudtje

  • #17
3 jaar terug was er bij de rijdende rechter en vergelijkbaar verhaal en oudere mevrouw had telkens last van een laag denderend geluid in de woning. Dit kwam onder andere van de cv ketel die op de schoorsteen was gemonteerd, ook de cv-ketel van de buurman gaf dit geluid bij haar in de woning.
 

Euiten

  • #18
Buren aan beide kanten al behulpzaam geweest door nacht stekker uit de installatie te halen maar helaas. Ook zeggen beide buren dat rond de tijd dat het begon er bij hun geen veranderingen waren. Meer buren vragen wordt lastig. Ik vind het ook apart twee geluiden. Een constant en is een hoog geluid en andere vooral eind avond, nacht en is laag.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu