Silicoonkit kleine opening - Wat nu?

tommo987

  • #1
Hoi,

Een jaar of 2 geleden hebben wij met een sleutel op de deurfirma een woning laten bouwen.
Laatst viel mij in de douche op dat de siliconenkit op een klein stukje niet 100% toe is.

Dit valt eigenlijk niet op als je in de douche zelf staat, maar wanneer je op de grond gaat liggen, is dit toch wel goed te zien.
Concreet is er een kleine opening tussen de wandtegels en de bovenkant van het silicoon. De douchebak en de onderkant van de wandtegels zitten dus wel goed vast.

Nu is mijn vraag wat jullie aanraden?

- Extra kit aan de bovenkant aanbrengen? Gaat dit dan wel goed houden aangezien ik zo kit op kit aanbreng? Indien hier een fatsoenlijke oplossing is, geniet dit mijn voorkeur.
- Kit verwijderen en opnieuw kitten? Ik veronderstel dat ik hier wel kan kiezen om enkel het stukje dat niet goed is te vervangen i.p.v. de hele muur?
=> Stel dat ik enkel het stukje dat niet goed zit vervang, hoe ben ik dan zeker dat de nieuwe kit goed dicht is met de oude kit die wel is gebleven?

In bijlage kunnen jullie een zeer ingezoomde foto zien, maar het maakt het wel heel duidelijk.

Alvast bedankt voor jullie tips!

4F78F458-CFD4-4C2D-A676-1AAE7E907F8F.jpeg
E7FA8A2C-98D7-41E4-9A77-DDC6626451B5.jpeg
 

tommo987

  • #2
Niemand? ‍:shock:
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
In die wand/naad de kit verwijderen en opnieuw kitten.
 

tommo987

  • #4
:prima:! En zou je dan enkel het stukje dat niet goed is verwijderen en opnieuw kitten? Of bedoel je sowieso de hele muur opnieuw kitten?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Ik zou de hele wand doen.
 

Emiel1

  • #6
Als het maar om kleine kier gaat kun je ook wat polymeer kit in/over de kier aanbrengen.Mijn ervaring is dat het redelijk hecht op siliconenkit (wel eerst goed schoonmaken/ontvetten) en bij mij als tijdelijke oplossing (nu intussen al 3 jaar...) voldoet. Maar naad zorgvuldig opnieuw kitten is beste oplossing !
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #7
Kit op kit blijft prutswerk, sorry dat ik het zeg. Als je toch een tube kit moet kopen dan gewoon even die wand opnieuw kitten. Als je eenmaal aan de gang bent maakt een meter meer of minder ook niet uit.
 
  • Like
Waarderingen: Peter

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu