Siliconen besmetting

Peter3000

  • #1
In mijn net geschilderde voordeur zitten siliconen besmettingen. Waarschijnlijk veroorzaakt door het afcichtrubber op het kozijn. Nu lees ik dat er een toevoeging voor de verf bestaat voor een beter resultaat. Dit zal ik bij de tweede poging in ieder geval gebruiken.
Maar hoe krijg ik de besmetting van mijn deur. Waarmee kan ik de deur het beste reinigen ?
Blijkbaar was een ammoniak reiniging niet voldoende.
Ervaringtips gevraagd.

5AA1BD80-7652-477A-A902-23A4BF31998A.jpeg
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
krijg je er niet af
door de toevoeging in de verf komt het er niet meer doorheen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
De verf eerst goed laten doorharden (dat is wat anders dan drogen). Daarna reinigen, oneffenheden wegschuren en opnieuw lakken (of bij kale plekken eerst gronden) waarbij je anti-siliconen door de verf doet.

Overigens was de amoniakreiniging wel goed, maar je krijgt er siliconen niet mee weg. Daar heb je speciaal spul voor nodig.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #4
Is het een afdichtrubber of is het gekit, en is het nieuw glas? dan zou ik even de glaszetter vragen wat er exact gebruikt is.
 

Peter3000

  • #5
is een week uitharden voldoende ( bij de huidige temperaturen ) ??
Overweeg om dan daarna de aangebrachte en de vorige laklaag weg te schuren, ( als dit lukt )
De besmetting komt waarschijnlijk van een afdichtrubber, aangezien er aan de rand van de deur visogen zitten. Bij het reinigen heb ik waarschijnlijk de bovenzijde van de deur de besmetting zelf verspreid
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik zou voor echt doorharden 2 weken aanhouden. Maar dat merkt u vanzelf: als de verf korrelig wordt (en het schuurpapier loopt vol) en niet stoffig met schuren dan is de verf nog niet droog genoeg.

De siliconenbesmetting zelf schuurt u niet weg. Nieuwe verf voor deze deur zult u dus moeten voorzien van anti siliconen. Gebruik de materialen zoals schuurpapier, stoffer, kwast en verf alleen voor deze deur, anders brengt u de besmetting weer over op ander werk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu