Schilderen langs of op een siliconen-kitrand

Ijsselg

  • #1
Onze toilet en badkamer zijn verbouwd, nu het schilderwerk van kozijnen en deuren. Er is een aansluiting van kozijn op siliconenkitrand. Ik wil dat heel mooi recht schilderen, liefst met afplakken op de kitrand. Kan dat - welk plakband gebruik ik daarvoor? En kan ik überhaupt deels over de kit schilderen?

afbeelding_2022-08-20_111105280.png
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Over siliconenkit kun je niet schilderen. Als je dat wel doet, zou het kunnen zijn dat het in eerste instantie voor een deel pakt, maar het gaat daarna onheroeppelijk afbladderen. Het is zelfs niet ondenkbaar dat het hout naast de kitrand besmet is met die siliconen en dat je daardoor 'ogen' in het schilderwerk gaat krijgen. In dat geval zijn er andere maatregelen nodig iets van een siliconen-mengproduct, zelf geen ervaring mee).

Recht langs een kant schilderen doe je met een relatief grote ronde kwast, die je tijdens het aanbrengen van de verf steeds ronddraait (het 'besnijden'). Als je daar de 'smaak' eenmaal van te pakken hebt, heb je nog zelden afplaktape nodig. Afplaktape zal trouwens op die ronde ril niet echt goed pakken, zeker niet op siliconen. Loop je kans alleen maar meer werk te hebben omdat de verf onder de tape door trekt, dan minder.

Als er tijdens het fijne werk van kant-schilderen toch verf op de ril komt, kun je dat vrij makkelijk met een dun doekje eraf vegen. Als je het maar meteen doet en je nagel a.h.w. zodanig in het doekje zet, dat het doekje strak in de hoek past.
 

Ijsselg

  • #3
Bedankt voor je reactie Kees. Dan ga ik het met de hand proberen - straks langs de kitrand. Fijne dag verder.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je hebt sowieso anti siliconen nodig door je verf. Afhankelijk van acryl of alkyd verf heb je ook de acryl of alkyd versie van anti siliconen nodig.

schuur het hout alleen op met een schuurmachine (scotch bright), anders wordt het 1 grote siliconen ellende. En gebruik de verf en kwast alleen voor deze siliconenklus. Schenk de verf na het roeren uit in een kleiner blik of bakje. 1 x met je met siliconen besmette kwast in de pot verf en alle verf is besmet en dat is zonde.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu