Werkt Avis anti-siliconen met Rubbol XD

LeerlingNoob

  • #1
Overgegaan naar nieuwe lak (van Relius gloss naar Sikkens gloss) en tijdens gronden zijn er vissenogen ontstaan ondanks correcte voorbereiding. Nu ben ik benieuwd of er hier gebruikers van Rubbol XD zijn die hierin Avis anti-siliconen vloeistof met positief gevolg hebben toegevoegd. Ik kan me herinneren dat het niet met elke lak bruikbaar is, maar ik kan die informatie niet meer vinden helaas
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je hebt 2 soorten anti siliconen: voor acryl- en voor alkydverf.
 
  • Like
Waarderingen: LeerlingNoob

LeerlingNoob

  • #3
BP, fijn dat je dat aangeeft. Toeval wil dat ik vanochtend op de site van Avis twee, ogenschijnlijk, dezelfde potjes zag. De 1 is anti-siliconen vloeistof, de 2e aqua anti-siliconen. Kan me zo voorstellen dat iemand hier zo overheen kijkt. Ik moet je zeggen dat ik de aqua versie nog nergens gezien heb, en het zou me niet verbazen als ze de alkyd versie gewoon wordt meegegeven met je potje acryl...

Maar on topic. Ik heb de alkyd versie voor alkyd verf. Mag ik hier voorzichtig een conclusie uit trekken dat het geen probleem moet zijn met de Rubbol XD?
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
De Aqua is voor watergedragen verf. Voor de Rubbel XD moet je dus de andere hebben.

Ik zou niet weten waarom deze anti siliconen problemen zou geven met deze verf. Los daarvan heb je ook niks “te verliezen”, want je zit met de kikkerogen.

Gebruik voor je houtwerk met kikkerogen een apart potje waar je wat verf in giet vanuit het blik. Dus niet je hele blik voorzien van de anti siliconen. Gebruik ook een aparte kwast. Dit alles om siliconenbesmetting te voorkomen. Zonde als je via je kwast en blik verf een ander kozijn ook besmet met siliconen. Je zal de eerst niet zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu