Sifon waskom plaatsen in badkamermeubel

Ronaldjes

  • #1
Na wat schuiven in mijn kleine badkamer ben ik eindelijk tot een indeling gekomen. Ondanks dat de badkamer vrij klein is wil ik er toch een badmeubel van 100 cm in plaatsen. Omdat boven dit badmeubel zich een raam bevind, wil ik de waskom uit het midden plaatsen. Zo kan ik de spiegel naast het raam plaatsen, maar heb ik wel wat opbergruimte en plek om kleding te leggen tijdens het douchen.

Echter de uitsparing in de lade voor de sifon is in het midden van de lade gemaakt. In het blad zitten verder geen gaten en ben hierin vrij. Echter navraag bij de leverancier leert dat het volgens hen niet mogelijk is om de kom uit het midden te plaatsen omdat de sifon in de uitsparing in de lade moet zitten. En er is volgens hen geen alternatieve sifon (bij deze leverancier) beschikbaar. Omdat er onder de waskom een blad zit kan ik volgens hen niet uit de voeten met een meubelsifon.

Na wat zoekwerk ben ik volgens mij toch enigzins tot een oplossing gekomen. Echter kan iemand mij zeggen of dat inderdaad kan gaan werken of dat er wellicht betere of andere alternatieven zijn.

Ben van plan om een extra lange afvoerplug te plaatsen (foto is 130 mm, maar kan wellicht korter). Deze gaat dan door het blad heen en onder dit blad wil ik met een meubelsifon plaatsen of met een ruimtebesparende bocht naar het midden om een normale sifon in de uitsparing in de la te plaatsen.


Zou dit kunnen of zie ik iets over het hoofd??1_M_Akatherm_70453985_jpg_zoom.jpg
OPK45GW_T1_2.jpg
SBADODSET100GW_P1.jpg
tres-complementos-afvoerplug-zonder-overloop-66mm.jpg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als er achter tussen de lade en muur nog ruimte zit waar je een afvoer langs kunt leggen, kun je een gewone sifon gebruiken die in het midden van de lade valt.
Je hoeft dan alleen de afvoer buis te verleggen met een paar bochten.
 

Ronaldjes

  • #3
Je bedoeld de afvoerbuis tussen de waskom en sifon verleggen met bochten. Zie nu dat er gewoon pvc koppelingen hebt welke ik inderdaad onder de waskom kan schroeven. Moet ik hooguit een iets groter gat boren. Maar kan ik gewoon naar het midden. Hoef dan inderdaad niet helemaal door het blad heen met een afvoerplug
lijm-tule-koppeling-1-12-x-40-mm-set-art-748996.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu