Sifon loopt over

Claudia_77

  • #1
Ik zal eerst even de situatie schetsen.
Sinds een tijd loopt de gootsteen in de keuken niet meer goed af en borrelt als het water weg is.
Ik heb de sifon los gemaakt en helemaal goed schoon gemaakt. Ook zat het "ontluchtings ding?" van de sifon, correct me if i'm wrong, helemaal verstopt met drap. Heb dit helemaal schoon gemaakt. Nu loopt het water goed weg, MAAR, als er nu veel water in een keer doorheen gaat, bijv. Kraan vol open, of ik gooi er een emmer water in, dan spuit het water er bij dat ontluchtingsding uit. Zie foto

De vorige bewoner heeft dit vermoedelijk zelf aangelegd, en ik heb zo'n vermoeden dat dit niet helemaal correct is, het ziet er ook allemaal prutserig uit, maargoed ik heb er ook geen verstand van maar wil dit wel graag beter in orde krijgen/maken.

20210530_173451.jpg
 

ABCDE

  • #2
Als iets eerst goed weg liep en dan gaat borrelen, dan zit er meestal iets (verderop) verstopt.

Dat ding is een beluchter, geen ontluchter. Die hoort gewoon te sluiten als er overdruk in het riool is, dus ook geen water er uit laten. Misschien dat 'ie niet meer werkt en uiteindelijk verstopt geraakt is...
Maar een goed aangelegd rioolstelsel heeft helemaal geen beluchter nodig bij de sifon.

Bovenop de sifon zelf zit het ook wel heel raar.

Is het grijze PVC 40mm?
 

Claudia_77

  • #3
Met schoonmaken van het sifon is die rubber die in de beluchter zit, eruit gevallen schijnbaar. Hij sloot niet af. Heb hem er nu weer inzitten. Loopt nu beter door, toch komt er nog water uit de beluchter als er een hoop water in 1x doorheen gaat. Niet meer zoveel, maar toch. Gebeurde eerst niet, waarschijnlijk omdat die helemaal dichtgeslipt was? Toen borrelde die, nu niet meer, maar nu komt er water door, als er grote hoeveelheid doorgaat.

@ABCDE, ja de vorige eigenaar heeft behoorlijk liggen knommelen volgens mij. Zoals ik het zie is het sifon voor 32mm en heeft hij het met wat knommelen aangesloten op 40mm pijp.
Beter maar om alles te vervangen?
 

ABCDE

  • #4
32mm in de keuken... ja direct vervangen. Zeker als het toch allemaal al gaar is. Sifon is niet de hoofdprijs.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu