Siemens warmtepomp droger lekt

Lampje45

  • #21
Geef nou eerst eens antwoord op de vraag of er boven in de reservoirruimte op de aansluiting een pakking zit?

Pakking.png

En kijk dit filmpje maar eens dan zie je, dat wat jij aanwijst voor de condensor zit en waar je niet bij kunt komen en dat de pijp met zijn verdeler aangesloten is boven het blok, helemaal aan de zijkant. Je zult nooit een verloren ring via de deurfilteropening de ring kunnen zien.
Kijk deze film maar eens Demontage spoelpijp vermoedelijk zit er ook zo'n matje van viezigheid bovenop, dat de zaak verstopt


Stortpijp.png
 

Kiwi_90

  • #22
Hoi Lampje45
Ik heb je verkeerd begrepen. Er zit geen rubber rand zoals op je foto.
Het demontagefilmpjes wordt een stuk duidelijker. Het ziet er smerig uit en kan inderdaad de reden zijn waarom er water uit spuit. Even een moment vinden om dit te kunnen doen.
 

Lampje45

  • #23
Maar dan moet je wel het luikje er uit snijden, want anders kom je er niet bij.
Als je dat luik er uit hebt kun je zonder het geheel uit elkaar te halen al redelijk veel van het belangrijkste schoonmaakwerk oplossen. Want die stortpijp hoeft er niet af.
De rubber ringen altijd goed invetten met siliconenvet dan raak je ze ook niet kwijt in de stortpijp.
Want ik ben er van overtuigd dat die daar ergens ligt.
 

Lampje45

  • #24
Je kunt heel veel oplossen door een natzuiger in de pompruimte te hangen en met een heet waterslang in de stortpijp te spuiten. Week het maar lekker los.
Daarna ga je vanaf de voorzijde in de aanval, want de grootste hoeveelheid vuil zit in het voorste gedeelte van de condensor en plakt daar lekker vast. Niet met tandenborstel of messen zitten klungelen. Want dat beschadigt alleen maar.
Met veel heet water losweken en spuiten.
Gebruik hierbij niet de pomp van het systeem, want dan verstopt alles, gegarandeerd.
Ook de bodem lekker vol laten stromen, weken en dan de machine wat bewegen, zodat het sop ook het vuil uit alle hoeken en gaten meeneemt.

Dit is en goed alternatief voor de totale demontage van de machine.

Voor de beurt:


Warmtewisselaar vuil.png




Na de beurt


Warmtewisselaar schoon.png
 
Laatst bewerkt:

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #25
Ik denk dat je rubber ring in het kanaal ligt. Of andere troep. Gezien hoe snel het water eruit komt lijkt het alsof het heel snel al niet weg kan. Alsof er iets halverwege in ligt. Je kunt wat mij betreft beter even alles schoonmaken als je toch gaat openmaken . Als je de achterzijde demonteert en het lager kun je de hele trommel eruit halen. Dan kun je de deksel van de condensor/warmtewisselaar eruit halen (zit geklikt). En de pijp dus die naar de waterbak loopt (let op goed verborgen schroefjes tussen voorschild en kanaal aansluiting). Dan zul je zien dat tussen de warmtewisselaar en de condensor in (in het midden) ook een aangekoekte laag zit die je van de voorzijde bijna niet bij kunt om los te spoelen. Dit is vaak droog dus zuig deze heel voorzichtig met de stofzuiger op en spoel daarna allebei de "blokken" goed en langurig door met warm water terwijl je aan de achterzijde waar je het pompje demonteerd met de waterstofzuiger het water opzuigt. Ik doe dit meestal met een gifspuit die ik vol met water vul.

Het voordeel is ook dat je de reparatieset niet hoeft te gebruiken wat je weer onderdelen scheelt.
Het andere voordeel is dat je dus veel beter onderin alles kunt reinigen. Let wel op dat je de condensor en warmtewisselaar voorzichtig behandelt en als je ze een beetje optilt (dit kan) je de koelleidingen niet buigt of beschadigd. Bij terugmonteren ook goed opletten dat je de pakkingen om de koelleiding goed hebt zitten zodat alles luchtdicht is.

Meestal vervang ik dan ook meteen het achterlager en het snaarwieltje als ik toch bezig ben en evt de snaar. Alle viltbanden mooi schoonmaken en loopvlak trommel ook alle troep af halen van de looprollen en dan is hij weer als nieuw !

P.s schrik niet van de troep.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu