Siemens vaatwsr blijft afpompen zonder foutmelding

Paul1

  • #1
Hallo,
ik ben nieuw, maar mijn siemens SE65M352EU blijft pompen aan eind programma. krijg geen melding in display, heb vanmiddag wel SODA methode gebruikt om alles schoon te maken. Het enige extra wat ik gedaan heb is machine met hoofdschakelaar voortijdig afgezet (was de droog fase, vond ik niet nodig) . Eerst volgende programma blijft nu de pomp lopen. Zit er dan water in de opvangbak onder?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk wel.
 

Paul1

  • #3
Hallo, bedankt voor de "voorlopige " bevestiging. Heb bak leeggemaakt en alles draaid weer. thx. Dus ook ZONDER de beroemde F melding kan er dus water in de bak komen / staan. LET OP: heb natuurlijk eerst proef gedraad ZONDER zijkant. wat blijkt,... als het labirint helemaal vol is met water kunnen er een paar druppels water uitspatten aan de bovenzijde. Dit komt uiteindelijk weer in de lekbak terecht. Heb dit nu opgelost door een aantal stukken keukenpapier erbij te stoppen. Vangen dan het "spat"water op. Waarschijnlijk was het domme pech dus.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dan zou ik het labyrint toch eens schoonmaken, hoe dat gaat staat meermalen beschrven op het forum.
 

Paul1

  • #5
Ik heb labyrint bekeken, zie totaal geen vuil zitten. alleen aan de rechterzijde bovenaan zit iets vuil (aanslag) en een soort zwart ventiel denk ik wat op en neer kan bewegen.
 

Paul1

  • #6
Sorry, ik bedoel aan de LINKER zijde bovenaan :oops:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Een klein beetje vervuiling kan al genoeg zijn, ik zou het toch even proberen met wat huishoudsoda in warm water.
 

Paul1

  • #8
Maar, dat schoonmaken heb ik al gedaan (wel extra veel soda gebruikt) zal een extra soda beurt dan nog helpen? vaatwasser is pas 1/2 jaar oud.
Toevallig heeft een vriend van mij hetzelfde probleem hoor ik. ook een gloednieuwe vaatwasser van siemens (inbouw) en om de 6 mnd water in de bak. is dit een bekend probleem bij siemens vaatwassers?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Wanneer de vaatwasser pas een half jaar oud is mag u er zelf helemaal niet aan sleutelen, u loopt het risico dat de garantie vervalt.
Dit is een zaak voor de leverancier, jammer dat u dat niet direct vermeld hebt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu