Siemens vaatwasser SL65560 EU21 klapperend geluid

A

Anonymous

Gast
  • #1
Wie kent dit probleem :

de vaatwasser veroorzaakt bij het nemen van water een klapperend geluid. Hij klappert een keer of 30 door de watertoevoer aan / uit te zetten....?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Verstopte vulslang van de Waerversnijder ( zit achter de Linkerzijplaat) naar de waterkuip ( slang zit vanaf het gedeelte met de 2 schakelaars , gaat naar voren en de kuip in
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Hoi, Tegek, dat je dit blijkbaar herkend. Even voor mijn beleving: ik moet de inbouw machine eruit te halen en de linkerzijplaat loschroeven om daar bij te komen?
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Inderdaad, hij moet hiervoor uitgebouwd worden
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Ik ga aan de slag van het weekend. Maar wat kan er nou verstopping veroorzaken bij schoonwatertoevoer? Aan de vulslang zit een blokje (anti terugslag koppeling) waar ook een heel fijn filtertje in opgenomen is. Die was overigens helemaal schoon.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Oorzaak?? te lage afwastemperatuur, te korte programma´s en te veel vet in de machine, slang zit onderin en vettigheid en viezigheid kan zich hier in afzetten.
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
volgens mij hoef tst niet uit te bouwen doe het volgende maar eens plint verwijderen sokkelplaat (plaat die achter plint zit onder de deur) verwijderen 2of4 schroefjes je ziet dan een geribbelde slang zorgen dat er geen water meer in de machine zit (zoveel mogelijk alle resten verwijderen! geribbelde slang eruit nemen zit aan beide kanten gewoon erin geduwd slang schoonmaken er terug plaatsen klus geklaart !!!! (corrigeer me maar indien ik ongelijk heb)
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Vraagje, hoe kan jij dan contoleren of de waterhoogteregelaar ook niet vervuild is en het labyrint??? Een vervuiling in de slang stopt niet bij het uiteinde of begin hiervan. Voor een goede reparatie en ook een goed advies haal ik ze er ALTIJD uit vandaan en controleer de hele watertoevoer, beter 5 minuten uitbouwen en alles goed doen, dan de "snelle jongen"uithangen en gepruts afleveren, daarvoor ben ik teveel Witgoedmonteur .
 
A

Anonymous

Gast
  • #9
Inderdaad, de bewuste slang was bijna volledig geblokkeerd met vet. Met heet water en en oude tandenborstel de boel schoongemaakt en de boel loopt weer perfect.

Bedankt voor de tip!

Vraagje: wat ik nog steeds niet begrijp, wat heeft dit nu met de watertoevoer te maken?
 
A

Anonymous

Gast
  • #10
Ik hoop wel dat je de machine hebt uitgebouwd en de zijplaat het verwijdert, dan kan je zien dat aan deze slang een druksysteem zit met 2 schakelaars, 1 voor de veiligheid en 1 voor de waterhoogte. Is de salng verstopt, loopt het water er slecht doorheen en wordt er een druk opgebouwd waardoor de schakelaar inkomt en het programma verder gaat. Echter na enige tijd komt de scaheklaar weer terug en stopt het programma. Vaak is dan ook de ruimte die deze schakelaar bedient verstopt, danwel vervuild en om verdere problemen te voorkomen maak ik deze ruimte ook schoon.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu