Reparatie vaatwasser Siemens SL65560 - laatste poging!

P.P.

  • #1
Alvorens de vaatwasser de keuken uit te gooien, nog een laatste poging:

Ik had de vaatwasser aangezet terwijl de waterkraan nog dicht stond. De volgende ochtend bleek de vaatwasser geen water te nemen en foutcode F te geven, en na wat gekijk en gemeet bleek de aquastop doorgebrand. Voor dat ik daar achterkwam had ik intussen ook het labyrint schoongemaakt, niveaukamer gereinigd etc.

Vervolgens een andere aquastop gemonteerd, en de machine nam weer water en begon aan het programma. Hij hield echter niet meer op, en bleef water vragen, afpompen, water vragen etcetera. Ook bleef hij pompen terwijl de deur openstond. Vervolgens vaatwasser weer opengemaakt en er bleek (zoals verwacht) water op de bodem. Waarschijnlijk een lekkage dus. Water uit de machine gehaald, vervolgens labyrint etc. weer gedemonteerd en gemonteerd, en de machine pompte niet meer.

Maar nu nam hij ook geen water meer. Als ik zelf handmatig water in de vaatwasser doe, loopt het programma door totdat hij weer water nodig heeft. Dus het ziet er naar uit dat alle onderdelen goed werken, het wordt opgewarmd etc., alleen water neemt hij niet. Aquastop doorgemeten, die is goed. Alleen komt er dus geen spanning op te staan als de machine water zou moeten vragen.

Is dit nu het definitieve einde? Aan de electronica begin ik niet, dan moet er maar een nieuwe komen.

Wie heeft er nog een idee waarom de aquastop geen stroom krijgt? En waarom deed hij het gisteren wel, en vandaag niet meer....

Veel dank voor wie mij helpen kan!
Paul
 

KoPo

  • #2
Mijn eerste indruk is, is dat je een van drie connectoren in de buurt van de niveauschakelaar niet (of verkeerd) hebt aangesloten.
 

P.P.

  • #3
Dank voor je antwoord. Inmiddels was ik er al achter gekomen dat zowel de weerstand als de triac die op de printplaat zitten en de aquastop aansturen doorgebrand waren. Als laatste poging ga ik die door iemand laten vervangen, en dan maar kijken of de machien het dan nog wil doen.

Paul
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu