Siemens vaatwasser se54630 water niet warm geen programmastop

Lex11

 • #1
Beste
Vaatwasser Siemens se54630/12 zie afbeelding
programma stopt niet en water wordt niet warm. Wat zou het probleem kunnen zijn hoe kan ik dit oplossen en hoe weet ik waar de eventueel defecte on

20210514_170345.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sleutelmeneer

  Specialist Witgoed
  • #2
  2 problemen komen vaak voor en zou ik dus controleren. Eerste is dat het apparaat niet genoeg water kan halen aan het begin van het programma door verstopping vlotterkamer bij labyrinth en aangesloten slang. Wat je dan hoort is een typisch klokkend geluid tijdens het water pakken.

  De verwarming is namelijk drukgeschakelt en dus wanneer er niet voldoende water aanwezig is, is de druk te laag. Waterniveau controleren en luisteren tijdens water halen. Waterniveau moet vlot tot aan dop zoutvat zitten.

  Andere mogelijkheid is dat de pompschoepen er af liggen en dus wordt er ook geen druk gepompt en dus schakelt de verwarming niet in. Dit controleer je door wanneer hij gaat wassen na het water halen het apparaat open te trekken. Sproeiarmen moeten ronddraaien en flink spuiten en niet dat het er maar min of meer uit sijpelt. Hier is een rivisieset voor beschikbaar afhankelijk van het type pomp.

  Verder kan het verwarmingsrelais op de print in de deur uitgefikt, kapot of contacten uitgefikt zijn. Dat kun je nameten met een multimeter of er wel 220v op de verwarming komt.

  Ook kan de verwarmingsspiraal zelf stuk zijn (komt bij deze niet vaak voor) ohmse waarde nameten biedt uitkomst.

  Succes
   

  Lex11

  • #3
  Bestaan er detailtekeningen zodat ik weet waar de onderdelen zitten vb. warmterelais pompschoepen enz....dank u
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Onderdelentekeningen vind je via deze link.

  Bij niet verwarmen zou het verwarmingsrelais defect kunnen zijn. Het heeft zich daardoor dan losgesoldeerd. Zie deze afbeelding, het verwarmingsrelais zit vermoedelijk bij de pijl:

  017447.jpg


  Het probleem is o.a. beschreven in deze (duitstalige) reparatiehandleiding, waarin nog veel meer mogelijke problemen en hun oorzaken bij dergelijke vaatwassers beschreven staan. Let op: eventueel doorsolderen van de relaiscontacten is geen definieve oplossing: de oorzaak zit in het relais zelf en dat moet dus vervangen worden!

  Indien dit de eerste keer is dat er een mankement aan het apparaat is, dan zullen het labyrint, het niveausysteem en de slang naar de kuip ongetwijfeld dicht zitten. Maak de linkerkant van de machine maar eens open en kijk hoe het eruit ziet.
   

  DSR9500

  • #5
  Doorsolderen van het relais, kun je het beste combineren met verzwaren van de printbaan dmv dik stuk koperdraad (installatedraad).

  Misschien heb je mazzal en was het een eenmalige koude las.
  Anders is vernieuwen van het relais de beste oplossing icm koperdraad.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu