Siemens vaatwasser probleem tijdens start

Reuske

  • #1
Ik heb een probleem met mijn vaatwasser, de vaat wordt niet helemaal schoon. Bij het starten van een programma schakelt de vlotter vaak de afvoer pomp aan en uit. Tenminste dat denk ik, hierdoor vult de machine zich denk ik met onvoldoende water. Maar ik kan er naast zitten.

Het probleem is te zien op dit youtube filmpje van iemand die hetzelfde probleem had maar er geen oplossing bij gezet heeft:
Merk: Siemens
Type: S9KT1S

Alvast bedankt!
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Niveauregelaar en slang naar kuip vervuild.
 

Reuske

  • #3
Hoi S.Oldeerbout,

Dank voor de snelle reactie en nog snellere diagnose. I neem aan de slang naar kuip en niveau regelaar demonteren en doorspoelen met soda. Zit er wellicht nog een addertje onder het gras? Wellicht sloop ik het geheel als ik iets vergeet?

Is er heel misschien een plek waar ik het in een video kan zien (hoeft niet perse hetzelfde probleem te zijn)

Alvast reuze bedankt,
Reuske
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Zoveel mogelijk water uit het toestel halen ook onder de zeef , stekker eruit , kraan dicht , toestel uitbouwen , filmpie kijken....let op niet alles relevant ,let op alles wat je los maakt aan slangen daar kan water uit komen , handoek beker , laag teiltje komen allemaal van pas.
Labyrint kan je omhoog eruit trekken , hier kan water uitkomen als deze nog volstaat met water ,dus een teiltje onder houden.
Rubbers blijven in het zoutvat zitten hier niet aan komen.

:)
 

Reuske

  • #5
Beste S. Oldeerbout,

Bedankt voor de goede tips en filmpje, ik heb net het labyrint en de pijp naar kuip zo ver als ik kan schoongemaakt, zat een dikke laag vet in. Nu loopt het weer redelijk door tijdens het vullen. Ik kreeg de pijp naar kuip er niet uit dus die heb ik zover ik kan leeggetrokken met een staaf en het vuil losgepeutert. Kon ook geen filmpjes vinden hoe je deze het best kon schoonmaken. Nu een beurt draaien met schoonmaakmiddel en dan hoop ik dat deze doorgespoeld is en de losse delen eruit spoelen...

Nogmaals dank voor de diagnose en tips!
 

DSR9500

  • #6
Leuk filmpje. Bedankt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu